Bizkaia Gernika RT 55 – FC Barcelona 12. Cauen amb claredat

Els blaugranes no va poder guanyar un equip necessitat de punts per intentar aconseguir la permanència

Per al Barça, el matx davant dels bascos era intranscendent després d’haver-se salvat i no poder tampoc aspirar a les posicions del play-off. Per al seu rival, però, el triomf significava seguir aspirant a la lluita per la permanència. Aquesta necessitat es va notar des del principi tot i que van ser els blaugranes els qui es van avançar al marcador gràcies a un assaig de Bruno Ponisio i transformat per Noel Marx. Cinc minuts més tard, els locals van empatar el partit i abans d’arribar al descans, els de Gernika van sumar dos assajos més i van deixar el marcador 22-7.

Sense reacció blaugrana

A la segona meitat, els blaugranes van intentar reaccions però un assaig als primer minuts de la segona part va tallar de soca-rel qualsevol opció de reacció blaugrana. El Bizkaia Gernika RT estava molt concentrat en el partit i no van poder retallar les diferències. De fet, els locals van marcar tres anotacions més que van deixar el marcador en 48-7. Tot i això, els de Ricardo Martinena van sumar un nou assaig a mans de Joaquín Irirrazábal al minut 68, però els bascos van tornar a anotar per deixar el resultat final en un clar 55-12.

Els blaugranes es mantenen en la setena posició amb 42 punts i rebran el diumenge 1 de maig a les 12.30 h l’actual líder de la Lliga, el VRAC Quesos Entrepinares de Valladolid.

El Barça B, campió

Per la seva banda, el FC Barcelona B es va proclamar campió de la Divisió d’Honor Catalana en imposar-se al Club Esportiu Universitari per 11-19. Els blaugranes van dominar la major part del matx tot i que van patir bastant durant la segona part, però la bona feina dels culers va permetre mantenir la calma i anotar tres assajos per proclamar-se campió de Lliga.