El Barça Lassa, de Copes a Pamplona

Repassem com li ha anat a l’handbol en les quatre Copes del Rei jugades a la capital de Navarra

Per cinquena vegada el Barça d’handbol jugarà una fase final de Copa del Rei a Pamplona. Dos triomfs i dues vegades que el títol es va escapar són els precedents blaugrana en les seves visites en Copa a la capital de Navarra.

Els dos títols

Dues vegades ha estat campió de Copa. El darrer precedent va ser el 4 de maig del 2014, quan el Barça es va imposar a Granollers per 42 a 32 i Víctor Tomás va aixecar la 18a Copa de la secció.

El 4 d’abril del 2004, l’handbol del FC Barcelona va aixecar el títol de Copa a la capital de Navarra. Els blaugranes es van endur el títol en superar el Ciudad Real per 27 a 25, en el títol número 70 de Valero Rivera com a entrenador.

Barrufet, Olhander, O’Callaghan, Fernández, Franzen, Nagy, Masip, Ortega, Skrbic, Solberg, Xepkin i Hernández van ser els jugadors que van vestir la samarreta del FC Barcelona en aquella final.

Sense sort

La primera vegada que el Barça d’handbol va jugar una Copa a Pamplona la sort no va estar del costat blaugrana. El dia 20 de juny del 1971 els blaugranes es van enfrontar al Marcol en un tot just inaugurat pavelló d’Anaitasuna.

El Barça va començar el partit amb bones perspectives, va dominar el marcador per 4 a 10 al minut 22 i va arribar al descans guanyant per 8 a 11. A la segona part els valencians del Marcol van capgirar la tendència i van deixar els blaugranes amb només quatre gols per endur-se el trofeu per 17 a 15.

En aquell partit el FC Barcelona d’handbol va jugar amb Eguino, Domènech, Gibert, Morera, Gascó, Rovira, Puiggalí, Regás, Sanoné, Falomir i Villamarín.

Pamplona es resisteix

La temporada 1991/92 la Copa va tornar a Pamplona, al pavelló d’Anaitasuna, i tampoc va caure del costat blaugrana. El 21 de març del 1992 el Barça d’handbol va jugar la final de Copa davant el CB Avidesa d’Alacant.

En un partit igualadíssim, el temps reglamentari va acabar amb empat a 22, i la pròrroga, amb empat a 25. En aquell moment qui marcava el primer gol s’emportava el títol i un penal en contra dels blaugranes va donar la Copa a Avidesa per 26 a 25.

En aquell partit el FC Barcelona d’handbol va jugar amb Rico, Barrufet, O’Callaghan, Paré, Urdangarin, Portner, Rubiño, Vukovic, Masip, Serrano i Bayo.