“Guanyar la Divisió d’Honor és molt difícil”

“Guanyar la Divisió d’Honor és molt difícil”

Franc Artiga, entrenador del Cadet A, campió de Lliga, ha visitat l’Hora B de Barça TV acompanyat del seu ajudant, Xavier Franquesa, i els capitans Arnau Comas i Jandro Orellana

La Divisió d’Honor Cadet és una de les categories més difícils del futbol català. Guanyar-la amb l'autoritat que ho ha fet el Cadet A del Barça, sumant 27 victòries, dos empats i només una derrota, demostra la qualitat d’aquest grup de jugadors que dirigeix el tècnic Franc Artiga. Ara, després de celebrar el títol, afronten un nou repte aquest cap de setmana: la Copa Catalunya/Campionat d’Espanya Copa Coca Cola. Un torneig de format poc habitual, amb partits de només 40 minuts, que es jugarà a Premià de Dalt amb la participació de vuit equips. El Barça tindrà com a rivals de la primera fase, dissabte 14 de maig, al Nàstic de Tarragona (10.00 h.), Jàbac i Terrassa (12.00) i Badalona (17.00). Espanyol, Girona, Gimnàstic de Manresa i Damm completen l'altre grup de la primera fase. Les semifinals i la final es jugaran el diumenge, 15 de maig, al matí.

Franc Artiga, que va començar a entrenar fa 23 anys a l’equip de Mont-roig del Camp, ha visitat l’Hora B de Barça TV acompanyat pel seu segon entrenador, Xavier Franquesa, i els seus dos capitans Arnau Comas i Jandro Orellana. “Aquesta ha estat una temporada molt dura, complicada, una Lliga molt competida, amb un rival com l’Espanyol de molt nivell, que hem sabut guanyar gràcies a la nostra regularitat i la brillantor del nostre joc. Aquesta és una categoria molt igualada en què molts partits es guanyen amb un marcador ajustat i per això té tant mèrit la temporada que hem fet”, ha explicat Artiga.

El Cadet A és el gran dominador de la categoria. Ha guanyat les vuit darreres Lligues de la Divisió d’Honor. “La clau d’aquest èxit és l’ADN Barça que inculquem als nostres jugadors des de ben petits. En aquesta categoria els rivals ens fan les mateixes apostes tàctiques que al Barça de Luis Enrique: o es tanquen al darrere o ens vénen a buscar molt a dalt. És aleshores quan els nostres jugadors exhibeixen tots els recursos tàctics que han après a la base: control del joc, atacar tots junts, replegar-nos en ordre per evitar els contraatacs, recuperar ràpid la pilota, jugar ordenats, buscar els espais, estar atents a les vigilàncies defensives... Aquest és el secret de l’èxit que ens va permetre, per exemple, estar les primeres 10 jornades de Lliga d’aquesta temporada sense encaixar cap gol”, ha comentat l’entrenador.

El detall de Carles Aleñá

Franc Artiga ha confessat una anècdota que demostra com el futbol base del Barça és una gran família: “Dijous passat, quan vam guanyar la Lliga i alguns jugadors ja començaven a marxar cap a casa, va aparèixer Carles Aleñá al vestidor per felicitar-nos. Va ser un detall impressionant”. Com també va ser  impressionant el tracte que els dos capitans van tenir amb els sis companys (Santaella, Arruebo, Romaguera, Gómez, Martínez i Micó) que es van veure afectats pel ‘cas FIFA’. “Vam estar amb ells en tot moment. Sempre els vam donar suport perquè ho van passar força malament els quatre mesos que no van poder jugar, però això ens va fer més forts com a grup”, ha comentat Arnau Comas, que, igual que Jandro Orellana, ha confessat sentir-se "un autèntic privilegiat" pel fet de ser jugador del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut