Egurrola i Panadero posen adjectius a les seves Lligues Europees

Egurrola i Panadero posen adjectius a les seves Lligues Europees

El porter i el jugador del Barça Lassa, que sumen 17 Lligues Europees entre els dos, fan memòria i expliquen com han estat les finals continentals guanyades

Aitor Egurrola i Sergi Panadero. Deu i set Lligues Europees. El porter i el jugador blaugrana acumulen un ampli palmarès amb el Barça i són testimonis del passat, del present i del futur de la secció d’hoquei patins del FC Barcelona Lassa, que, a la màxima competició continental, s’ha mostrat gairebé intractable al llarg d’aquest segle XXI. Ambdós les han vist de tots colors i, abans de desplaçar-se a Lisboa per jugar la semifinal de la Final Four contra el Benfica (dissabte 14, 16.00 hores), recorden com han viscut les seves Lligues Europees.

2000 (Porto) / FC Barcelona – Porto (3-2): Accidentada

Aitor Egurrola: Tenia 19 anys. Quan va acabar el partit va haver-hi una invasió de pista dels aficionats portuguesos. En el seu moment no va ser divertit, però ara ho recordem com una anècdota. Després ens vam fer una foto amb els cascos.


2001 (Sevilla) / FC Barcelona – Liceo (2-1): Ajustada

A.E: Van ser dues eliminatòries. Veníem de guanyar unes semifinals als penals contra el Barcelos i contra el Liceo vam guanyar als penals o la pròrroga. Va costar molt.


2002 (Guimaraes) / FC Barcelona – Barcelos (2-1): La primera sota pals

A.E: La recordo especialment perquè va ser la primera que vaig jugar com a titular. Vam guanyar la semifinal i la final gràcies al gol d’or i en tinc molt bon record.


2004 (Viareggio) / FC Barcelona – Porto (3-0): La millor actuació i la primera

Sergi Panadero: Va ser la meva primera i va ser un partit molt competit. Recordo la il·lusió d’arribar i competir en una Final Four.

A.E: Van ser dos partits molt complets. A la semifinal també vam guanyar 3-0 i a títol personal crec que és una de les millors Final Four que he jugat.


2005 (Porto) / FC Barcelona – Porto (3-2): Semifinal boja

A.E: Recordo més la semifinal contra el Reus...

S.P: No recordo el resultat però va ser un partit molt dur, molt boig, amb tot el públic en contra. Va ser un partit maco.


2007 (Bassano) / FC Barcelona – Bassano (5-2): Gol d’or i aplaudiments

S.P: Aquí també va ser més complicada la semifinal, ja que vam guanyar amb gol d’or contra el Porto. La final va ser més tranquil·la.

A.E: Va ser dels partits més complets o més fàcils que hem jugat en una Final Four. Recordo els aplaudiments del públic de Bassano al final del partit.


2008 (Barcelona) / FC Barcelona – Reus (5-2): La primera a casa i a l’hospital

A.E: El resultat va ser còmode però el partit, més igualat. El Reus tenia un equip magnífic aquell any i és la primera que guanyem a casa, amb el Palau ple.

S.P: Jo la vaig haver de veure des de l’hospital. A les semifinals vaig tenir una lesió a l’espatlla i vaig veure la final a l’hospital. Encara estava una mica grogui, ja que era després de l’operació i estava una mica adormit. Es fa difícil veure que estàs allà i no pots ajudar.


2010 (Valdagno) / FC Barcelona – Vic (4-1): Lligueta i físic

S.P: Era una lligueta i abans vam haver de guanyar per una diferència de gols i havíem començat perdent. 

A.E: Vam arribar millor físicament a la final i vam superar el Vic per això.


2014 (Barcelona) / FC Barcelona – Porto (3-1): Com a capità i, per fi, al Palau

A.E: La primera com a capità. Feia quatre anys que no la guanyàvem i va fer il·lusió aixecar-la a casa.

S.P: Per sort la vaig poder gaudir a la pista i no a l’hospital. Em vaig treure l’espina de poder jugar una final al Palau.


2015 (Bassano) / FC Barcelona – Vic (4-3): Complet i agraït al Xenxo

S.P: Va ser un partit molt complet, tot i que al final es va complicar i vam acabar demanant l’hora.

A.E: Li va tocar jugar al Xenxo (Sergi Fernández) i va estar espectacular, com sempre. Vam patir però vam fer una final molt ben treballada.


2016 (Lisboa) / Semifinal exigent i molta il·lusió

A.E: Si la guanyem estaré molt content per aquest equip, que ha estat tot l’any treballant per aconseguir el màxim de títols. Seria el jugador amb més Copes d’Europa, però no em capfica.

S.P: Hem tingut una fase de grups i un encreuament complicat, però hem merescut estar en aquesta final a quatre. Ens toca jugar contra un gran rival, amb grans individualitats, amb gent que sap jugar aquests partits i a casa seva, però esperem arrodonir la temporada allà. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut