Les cinc claus d’una final vibrant

Les cinc claus d’una final vibrant

El desequilibri d’Iniesta, les aturades de Ter Stegen, les assistències de Messi, l’expulsió de Mascherano i la lesió de Suárez i el gol de Jordi Alba han estat les claus per revalidar la Copa del Rei

El Barça torna a ser campió de la Copa del Rei. Ho és per segon any consecutiu, i ha aconseguit, juntament amb la Lliga, el seu setè doblet de la història. Per aixecar el títol de campions els blaugranes han hagut de patir de valent, després d’afrontar gairebé una hora amb un home menys per l’expulsió de Mascherano. El partit ha tingut moments de molt suspens, però el guionista del matx encara ho complicaria tot una mica més amb la lesió de Luis Suárez a l’inici de la segona meitat. I és que no ha estat fins al temps extra que Jordi Alba ha trencat amb la igualtat i ha fet embogir la graderia del Calderón. El Barça ha guanyat la partida psicològica als andalusos, que veien com també perdien el seu duel particular a les graderies amb tot el barcelonisme abocat a l’equip. L’afició s’ha buidat a les graderies per empènyer l’equip cap al triomf. Neymar Jr ha fet el segon i ha arrodonit la nit sentenciant una final que ha tingut cinc claus remarcables:

Les mans de Ter Stegen: La final ha tingut moments en què els blaugranes han tingut dificultats i el Sevilla s’ha apropat en nombroses ocasions a l’àrea. El porter alemany ha estat molt atent i ha esdevingut un dels protagonistes del partit fent fins a cinc aturades clau per mantenir la porteria a zero.


Expulsió de Mascherano i lesió de Suárez: Si la final ja es preveia igualada davant d’un rival que venia de guanyar tres Europa League consecutives, encara s’ha complicat més quan el Barça s’ha quedat amb un home menys durant una hora i 30 minuts de la pròrroga. Però la mala fortuna encara ho complicaria tot més amb la lesió de Suárez a la segona meitat. El Barça, però, té inscrit al seu ADN l’esperit de campió. I s’ha demostrat sobre la gespa del Calderón, on l’equip s’ha espremut a base de futbol, talent i caràcter per tornar a ser campió.


Andrés Iniesta: El capità del Barça ha tornat a demostrar la seva categoria amb un autèntic recital de jugades innumerables i indescriptibles. El migcampista manxec juga amb la pilota enganxada als peus, capaç de girar-se sobre ell mateix per desfer-se dels seus rivals en espais reduïts i de recórrer trenta metres per fer l’assistència perfecta al seu company. Ha aguantat el joc a la medul·lar blaugrana i ha estat el pilar en un duel terriblement contundent.


El gol de Jordi Alba: La pròrroga tenia guardat un convidat especial. Seria el lateral blaugrana qui ha aprofitat una centrada exquisida de Leo Messi per encaminar el Barça cap a un nou títol. Amb la velocitat per la banda esquerra que el caracteritza, ha superat el seu marcador per rematar amb un toc subtil al pal oposat defensat per Sergio Rico.


Lideratge de Messi i desequilibri de Neymar Jr: El crac argentí ha tornat a demostrar per què és el millor futbolista de tots els temps. El ‘10’ blaugrana no es cansa de guanyar títols, i quan la final estava en una situació delicada ha tret el seu millor repertori per fer dues assistències de geni que han servit per tancar un nou títol al sac. El crac brasiler, per la seva banda, ha estat un dels més insistents, i ha portat de corcoll el seu defensor. La seva velocitat ha provocat faltes perilloses a la frontal de l’àrea i ha tancat la seva actuació tal com va fer a la final de Berlín el curs passat, marcant a l'últim instant del partit i sentenciant el doblet blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut