El primer títol del FC Barcelona Lassa

Avui es compleixen 10 anys de l’ascens del Barça a la Primera Divisió de la LNFS

Avui fa 10 anys del primer títol del FC Barcelona de futbol sala. Tot i que no és un títol oficial, els membres de la secció asseguren que l’ascens a Primera Divisió va ser l’origen de tots els èxits que van venir després.

La temporada 2005/06, el FC Barcelona s’havia classificat per jugar el play-off i a la primera ronda es va haver de jugar les garrofes amb el Grupo Pinar Córdoba. Els de Marc Carmona els van superar en dos partits després de guanyar el primer a terres andaluses per 4-6 i superar-los al Palau per 5-4. A la ronda següent, els blaugranes van haver de veure’s les cares davant dels canaris del Colegios Arenas Gáldar.

2-2 després dels primers quatre partits

El primer partit a Gran Canària, el FC Barcelona va vèncer per 3-4, però en el segon matx, els canaris van empatar la sèrie en guanyar per 7-5. L’eliminatòria es va traslladar a Barcelona i, en el primer partit, els barcelonistes van perdre per 2-4. Aquest resultat deixava encarada la victòria per als visitants si guanyaven el quart partit. Un dia més tard, el matx va començar de la pitjor manera per als catalans. Els de Gáldar es van avançar per 1-4 abans d’arribar a la mitja part però al final dels 40 minuts, els de Carmona van salvar el ‘matxball’ i van empatar la sèrie a dos.

Partit per a la història

El partit decisiu es va jugar a la pista canària el 27 de maig del 2006. Davant d’una afició abocada en els seus jugadors, l’equip del Colegios Arenas Gáldar i amb un pavelló ple a vessar els dos equips es jugaven el pas a la Primera Divisió de la LNFS. Els blaugranes es van avançar amb dos gols abans d’arribar a la mitja part gràcies a Rafael i Dani Fernández.

A la represa, els locals van reduir les diferències però un minut més tard, Dani Fernández una altra vegada va avançar els barcelonistes. Socastro, en una jugada posterior va fer l’1-4, que deixava el partit encarrilat quan encara quedaven 12 minuts per jugar. Dos gols molt seguits dels de Gáldar van fer que el marcador quedés en el 3-4 momentani, però una altra vegada Rafael va tornar a distanciar el FC Barcelona amb quatre minuts per jugar-se. La pressió va ser màxima quan Lonchu va fer el 4-5 quan faltaven dos minuts per acabar el xoc. Els blaugranes van saber aguantar la pressió i no van deixar que el seu porter tornés a encaixar cap gol més que portés el partit a la pròrroga. I quan els àrbitres van assenyalar la fi del matx, els blaugranes van ser conscients de la seva gesta. El FC Barcelona era un equip de Primera.

Trajectòria d’èxits

Des de llavors, els èxits han estat la tònica de la secció. Tres Lligues, tres Copes d’Espanya i quatre Copes del Rei guanyades de manera consecutiva, a més de dues UEFA Futsal Cup i sis Copes Catalunya. I encara queda la possibilitat de tancar una època daurada amb la Lliga d’aquesta temporada i la possibilitat de sumar la primera Copa Intercontinental de la història de la secció a finals del proper mes de juny a Doha.