Movistar Inter – FC Barcelona Lassa: La final comença amb mal peu (6-2)

Després d’un partit molt igualat, les errades en els últims minuts decanten el triomf madrileny en el primer duel de la sèrie final per a la Lliga

El FC Barcelona Lassa de futbol sala ha caigut en el primer partit de la final de la Lliga Nacional a la pista de Movistar Inter. El duel entre els dos millors equips de la fase regular ha estat de màxima igualtat, i els de Marc Carmona s’han arribat a avançar després del descans, però les errades en el tram final del matx han condemnat els blaugranes, que buscaran igualar la sèrie aquest mateix dissabte (13 hores), de nou al pavelló Jorge Garbajosa.

La cita era d’allò més atractiva. Els de Torrejón i els culers mai s’havien enfrontat en una final de Lliga, i s’esperava molt de l’enfrontament. La intensitat inicial complia amb les expectatives, i tots dos equips s’han intercanviat les ocasions. A una i altra pista, els dos porters –els internacionals Herrero i Sedano- mantenien l’empat a zero al marcador. Wilde y Dyego ho han provat sense fortuna, Tolrà ha xutat al travesser i el capità del Barça Lassa ha evitat el gol local amb bones intervencions. En el minut 9, però, Sedano no ha pogut fer res davant d’un xut llunyà molt ajustat de Borja, que ha inaugurat el marcador.

El desavantatge blaugrana no reflectia el que s’havia vist sobre el parquet, i els de Marc Carmona han fet una passa endavant. Ferrao ha buscat l’empat de totes les maneres possibles i Bateria ha reaparegut per donar un aire nou a l’atac culer. L’encarregat d’igualar el matx, però, ha estat Sergio Lozano. El ‘9’ blaugrana ha engaltat un servei de córner per fer l’1-1. Una jugada marca de la casa per marxar al descans amb un empat, ara sí, que impartia més justícia.

La sort en contra

En tornar dels vestidors el partit no es podria haver posat millor. I és que el Barça Lassa s’ha avançat gràcies a una diana ràpida de Dyego, que ha aprofitat la recuperació en línia de pressió de Wilde. El mateix Dyego hauria pogut ampliar l’avantatge culer immediatament després, però la fusta ho ha tornat a impedir. La mala fortuna per al Barça no quedaria aquí, ja que en una jugada de rebot Cardinal ha tornat les taules al marcador ràpidament.

Amb l’electrònic de nou igualat, la responsabilitat ha fet fer una passa endarrere tots dos conjunts. La igualtat ha tornant a la pista, i la tensió ha crescut. I quan s’ha entrat en el tram final, tota la feina ha quedat diluïda. Pola, a pilota aturada, ha tornat a situar per davant els madrilenys, i el Barça ha optat pel porter-jugador quan faltaven quatre minuts per jugar. Els errors en l’atac de cinc, però, han acabat d’ensorrar totes les opcions dels de Marc Carmona. Ricardinho, en dues ocasions, i Rivillos, tots dos a porteria buida, han inflat el marcador fins al 6-2, i el Barça Lassa buscarà igualar la final en el segon partit. No caldrà esperar gaire, ja que es jugarà aquest mateix dissabte, a les 13 hores, de nou a Torrejón de Ardoz.