Bartomeu: “És la millor opció per al Club”

Bartomeu: “És la millor opció per al Club”

El president del FC Barcelona explica que la decisió de l’acceptació del pacte amb la fiscalia ha estat “difícil”

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, ha explicat que l’acceptació de l’acord de conformitat que li han presentat els Serveis Jurídics de l’Entitat amb referència a la causa penal seguida a l’Audiència Provincial de Barcelona per la contractació del jugador Neymar Jr, “és la millor opció per al Club”.

L’acord, que implica el reconeixement per part del Club d’un error en la planificació de la fiscalitat del fitxatge del jugador en els exercicis del 2011 i el 2013, ha estat “una decisió difícil”, tal com ha reconegut Bartomeu en la roda de premsa posterior a la reunió de la Junta. Un total de 14 directius han votat a favor de l’acceptació del pacte, dos ho han fet en contra i dos s’han abstingut, en una votació en què Josep Maria Bartomeu no hi ha participat (dos directius més no han participat de la Junta).

Raons d’oportunitat

Bartomeu ha assegurat que aquest pacte “tanca un procediment penal que mai s’hauria d’haver produït”. “La millor opció de totes era acceptar, sempre pensant el millor per al Club”, ha insistit el president del Barça, que ha adduït “raons d’oportunitat” per justificar la decisió. De fet, ha insistit que tornarien a fitxar Neymar Jr, però ha reconegut que “algun assessor segur que canviaríem”.

A banda de la idoneïtat del pacte per al Club, Bartomeu, que ha reconegut que continuen les negociacions per renovar el brasiler, també considera que aquesta decisió  ajudarà Neymar Jr i la seva família en l’altre procés judicial que té obert, sobre la reclamació que l’empresa DIS fa del traspàs del jugador a l’estiu del 2014, provinent del Santos.

A pregunta dels periodistes, el president del FC Barcelona ha negat també que aquesta decisió de la Junta perjudiqui la imatge del Club. “La imatge del Club és excepcional. Som un Club estimat arreu. La imatge nostra és espectacular. En cap cas, aquest pacte perjudicarà la imatge del Barça internacionalment.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut