Reial Madrid – FC Barcelona Lassa: La Lliga es queda a Madrid (91-84)

Els de Xavi Pascual no aconsegueixen forçar el cinquè partit i cauen davant els blancs en un duel igualat, però que s’ha acabat decidint per detalls i un Sergio Llull que ha estat molt inspirat (21 punts)

No ha pogut ser. El Barça Lassa ha caigut en el quart partit de la final al Palacio i el Reial Madrid s’ha proclamat campió de la Lliga ACB per segon any consecutiu. Els blancs han tornat a superar la barrera dels 90 punts i liderats per un Sergio Llull molt inspirat – 21 punts i 23 de valoració – han acabat sentenciant el duel (91-84).

Començava fort el Barça. Conscients que la victòria era l’únic camí per seguir somiant amb la conquesta de la Lliga, els blaugranes han comandat el primer període. Liderats per un gran Ante Tomic els de Xavi Pascual han anotat amb facilitat i així ho mostraven els percentatges en el tir. Estaven també més entonats en tasques ofensives però també molt atents en el rebot. Un fet determinant perquè el Barça comencés a escriure el seu primer avantatge en el marcador (11-17, min 5). Els blancs no es trobaven còmodes amb el seu joc i els culers ho han aprofitat per ampliar la diferència i acabar el primer quart amb una avantatge de set punts (19-26, min 10).

Igualtat al marcador

Els de Pablo Laso, però, han reaccionat fent un inici de segon període frenètic. El Barça no estava tan encertat en atac i els blancs han estat més atents en el rebot. Les transicions ofensives i el tir exterior de Llull i Nocioni han permès al Reial Madrid empatar el duel (36-36, min 16). El Barça veia que la renda de punts s’havia escapat, però en cap moment li ha tremolat el pols. En aquest moment del duel, ha aparegut la figura de Perperoglou que amb dues accions ofensives – cinc punts consecutius - ha aconseguit sostenir als blaugranes i situar-lo per davant abans del descans (45-47, min 20).

El pas pels vestidors ha activat els de Pablo Laso que han sortit amb molta intensitat. Sergio Llull estava sent el botxí del Barça, tant en filtracions en zona interior com des del tir exterior. El Barça perdia encert ofensiu i el Madrid no perdonava. Els de Pascual no podien desactivar la connexió atacant madridista i els triples de Sergio Rodríguez i Thompkins permetien als blancs una avantatge àmplia (72-65, min 30).

Lluitant fins al final

El Barça, però, ha tret coratge. La situació era límit, però en cap moment ha abaixat els braços tot i estar contra les cordes sota un ambient molt hostil. Reaccionaven els blaugranes, però tot i així l’avantatge seguia sent blanca (74-70, min 34). I és que els de Pablo Laso estaven sent superiors en els percentatges, ofensius i defensius, el Barça ja no dominava tampoc en el rebot i el partit cada cop s’anava decantant del cantó blanc. Navarro i Doellman anotaven per mantenir l’esperança blaugrana i un parcial de 4-0 ha posat el 87-84 a dos minuts del final.

Però el Madrid no li ha fallat el pols al final i ha seguit anotant per tornar a superar els 90 punts per quart partit consecutiu de la final i proclamar-se campió. Una llosa massa difícil de superar. El quart partit s’ha decidit per detalls, en els quals el Barça ha lluitat i ha estat viu fins als últims segons, però l’encert elevat dels blancs ha estat determinant perquè el títol s’acabi quedant a Madrid.