Local

El Betis, igual de fiable al seu estadi i a domicili

El rival del Barça d’aquesta jornada té la salvació a la butxaca gràcies a un curs en què ha sumat tant al Benito Villamarín (21 punts) com a domicili (20)

Amb 41 punts nou de marge respecte a les posicions de descens a falta de tres jornades de Lliga per disputar, el Reial Betis té la permanència a la Primera Divisió assegurada en l’any del seu retorn a la màxima categoria. El conjunt andalús és el proper rival del Barça, aquest dissabte a les 20.30 hores, en el duel de la jornada 36. Els blaugranes es juguen el títol amb l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, mentre que els sevillans busquen quedar tan amunt com sigui possible a la classificació. La situació tranquil·la del Betis per al tram final del campionat es deu, en gran part, al seu rendiment regular com a local i com a visitant.

I és que el conjunt dirigit per Juan Merino, substitut de Pepe Mel a la banqueta verd-i-blanca, ha sumat pràcticament els mateixos punts al Benito Villamarín i fora del seu estadi. Com a locals, els sevillans han aconseguit 21 punts, amb cinc victòries i sis empats. Com a visitants també han sumat cinc triomfs, a més de cinc empats (20 punts). Un rendiment regular i millorat lleugerament amb el canvi d’entrenador. I és que amb Mel a la banqueta havien sumat 20 punts en 19 jornades, i des de l’arribada de Merino han aconseguit 21 punts en 16 partits.

Golejador destacat i presència exblaugrana

Rubén Castro continua sent el referent del conjunt andalús. El davanter canari és, alhora, el pitxitxi de l’equip: ha aconseguit 17 –dos de penal dels 31 gols dels verd-i-blancs a la Lliga. A més de Castro, destaca al Betis la presència de dos exjugadors del Barça: Xavi Torres i Martín Montoya. El migcampista va jugar durant dues temporades al filial blaugrana, amb el qual va aconseguir l’ascens a la Segona Divisió B. Per la seva banda, Montoya va arribar al conjunt andalús en l’últim mercat d’hivern. Després de sis temporades a la disciplina blaugrana, el lateral va anar cedit a l’Inter de Milà i a mitja temporada va canviar el club interista pel Betis.

Després d’un any a la Segona Divisió, el Reial Betis va tornar a Primera. Els duels entre sevillans i culers són recordats per alguns moments destacats a la història de la Lliga. En el duel de la primera volta disputat al Camp Nou el Barça va guanyar amb claredat per 4-0 amb gols de Westermann en pròpia porteria, de Messi i un doblet de Suárez. Ara, amb només nou punts en joc, la victòria és bàsica per seguir al capdavant en la cursa pel títol de Lliga.

Més notícies aquí