Local

Luis Suárez reforça el Pitxitxi i la Bota d’Or

Amb el gol anotat contra el Betis, el davanter uruguaià suma 35 gols a la Lliga i s’apropa a la seva segona Bota d’Or

Luis Suárez va augmentar ahir el seu avantatge al capdavant del trofeu Pitxitxi. Amb el gol anotat contra el Reial Betis aquest dissabte (0-2), el davanter blaugrana ja suma 35 gols a la competició domèstica. L’uruguaià ha marcat quatre dianes més que el segon classificat, Cristiano Ronaldo, que no va poder jugar el partit del seu equip contra la Reial Societat per lesió.

A més a més, Suárez ha aconseguit un cap de setmana rodó pel que fa a les seves aspiracions d’aconseguir també la segona Bota d’Or com a màxim golejador de les lligues europees (la primera va ser el curs 2013/14, amb 31 gols i compartida amb Cristiano Ronaldo).

Ara mateix, el ‘9’ blaugrana lidera el rànquing gràcies a les seves 35 dianes i en suma quatre més que Ronaldo i Jonas, del Benfica, autors de 31 gols cadascun. El davanter del conjunt portuguès no va marcar en el partit de divendres contra el Vitória de Guimaraes i, com a la Lliga espanyola, resten només dues jornades.

Gonzalo Higuaín, amb 30 gols, és el quart aspirant a la Bota d’Or. El davanter argentí del Nàpols no ha vist porta en els últims quatre partits, després de complir tres partits de sanció i de no marcar contra la Roma en l’última jornada disputada a la Serie A.

En cas d’aconseguir el Pitxitxi i la Bota d’Or, Luis Suárez veurà recompensada amb premis individuals la seva millor temporada com a professional. Aquest curs 2015/16 ja ha fet 54 dianes (49 era el seu millor registre amb l’Ajax) i, en gairebé dues temporades al Barça, suma 79 gols amb la samarreta blaugrana.

Més notícies aquí