La sisena temporada capicua de la història

La sisena temporada capicua de la història

El Barça posarà punt final al curs aquest diumenge davant el Sevilla en una nova final, tal com va començar

Barça i Sevilla tancaran la temporada aquest diumenge. Ho faran en una nova final, en aquest cas, de la Copa del Rei al Vicente Calderón (21.30 hores). Tots dos equips van iniciar el curs oficialment també amb una final. Aquella, però, corresponia a la Supercopa d’Europa. Una final en què el Barça es va imposar en un partit vibrant (5-4) a Tbilissi. Des de llavors han passat nou mesos i onze dies, s’han trobat a la Lliga –amb un balanç d’una victòria i una derrota– i tots dos conjunts poden presumir d’haver conquerit un títol. El Barça s’ha proclamat campió de Lliga per 24a vegada a la seva història, i el Sevilla, per la seva banda, ha revalidat per tercer any consecutiu l’Europa League. Ara els dos lluitaran per aconseguir un doblet històric.

Aquesta temporada, però, no és l’única que el FC Barcelona ha iniciat i ha finalitzat jugant contra el mateix equip. Al llarg de la història ha passat en cinc ocasions més, i totes han començat amb la primera jornada de Lliga i han finalitzat amb la Copa del Rei. Aquest any, però, la diferència rau en el fet que els dos duels són dues finals: Supercopa d’Europa i Copa.

Els cinc precedents

La primera vegada que es va produir aquesta situació va ser durant el curs 1939/40, en què els blaugranes van donar el tret de sortida i van tancar el teló de la temporada davant l’Espanyol. Els culers no tenen bon record dels dos enfrontaments després de perdre el partit de Lliga (0-1) i de quedar eliminats de la Copa. Tres precedents més han estat contra el Reial Madrid. La temporada 1942/43 els blaugranes van caure derrotats per 3-0 a Chamartín, mentre que el final de curs serà recordat per la derrota per 11-1 a l’estadi madridista en el més que conegut escàndol de Chamartín.

Els altres dos precedents contra el conjunt blanc daten dels cursos 1969/70 –els culers van empatar (3-3) a domicili a la Lliga i van quedar eliminats als quarts de la Copa (1-1) en un nou escàndol, aquest cop, el cas Guruceta– i 1984/85 –els blaugranes van guanyar al Bernabéu per 0-3, però van caure als quarts de Copa als penals (1-1). El precedent de més bon record correspon al curs 1950/51, en què el Barça va iniciar la temporada golejant la Reial Societat per 8-2 a Les Corts i va tancar-la guanyant a la final de la Copa el conjunt basc per 3-0. Diumenge els blaugranes tindran l’oportunitat d’igualar la temporada del 1950/51 guanyant la Copa del Rei per tancar un altre curs exitós.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut