Piqué i Iniesta protagonitzen la victòria de la selecció espanyola davant la República Txeca (1-0)

El central blaugrana ha marcat l’únic gol del partit a quatre minuts del final amb una rematada de cap després d’una centrada del migcampista manxec

La selecció espanyola s’ha estrenat aquest dilluns a la tarda a l’Eurocopa que s’està disputant a França. I ho ha fet amb una victòria soferta davant la República Txeca (1-0). Després de molts minuts dominant clarament el partit, els de Vicente del Bosque no han pogut batre la porteria de Peter Cech fins al minut 86 quan el defensa del FC Barcelona, Gerard Piqué, ha rematat de cap des de l’àrea petita una centrada del capità blaugrana, Andrés Iniesta, per marcar l’únic gol del partit. La connexió blaugrana ha estat decisiva perquè la selecció espanyola aconseguís el primer triomf de la competició.

De fet, Iniesta ha estat escollit l’MVP del partit després de la seva brillant actuació. I és que el capità del FC Barcelona ha realitzat una autèntica exhibició sobre la gespa de l’Stade de Touluse. Tal com va fer en la final de la Copa del Rei en l’últim partit d’aquest curs amb el Barça, el migcampista manxec ha ofert un recital de passades, controls, canvis de ritme i direccions que ha servit per portar la batuta del joc espanyol i fer anar de corcoll la defensa txeca.

A banda del protagonisme clar d’Iniesta i Piqué, també han disputat el partit els blaugranes Sergio Busquets Jordi Alba. Tots quatre han jugat els 90 minuts en un duel que tot i tenir múltiples oportunitats, sobretot, durant la primera meitat, no s’ha pogut decidir fins al final. La selecció espanyola és colíder del seu grup, juntament amb Croàcia, que també va guanyar el seu enfrontament. El proper compromís dels homes de Del Bosque serà divendres 17 de juny a les 21 hores davant la Turquia del blaugrana Arda Turan.