El Barça Lassa, amb el precedent de la final del 2012 al cap

El Barça Lassa, amb el precedent de la final del 2012 al cap

Els de Xavi Pascual afrontaran el quart duel amb l’obligació de guanyar per jugar el partit decisiu al Palau Blaugrana

El Barça Lassa necessita guanyar aquest dimecres a la pista del Reial Madrid per seguir  viu a la final de la Lliga ACB i retornar la sèrie al Palau Blaugrana, per disputar el partit decisiu davant l’afició culer. Per això, però, s’haurà de sumar un triomf a Madrid, on el Barça hi ha guanyat dues vegades aquesta temporada. Després de la derrota a la pista blanca aquest dilluns, els de Xavi Pascual són conscients del marcador (1-2), però l’equip ha demostrat en més d’una ocasió que és capaç de sobreposar-se a les dificultats.

Aquesta final té molts paral·lelismes amb la del 2012, quan el Barça es va proclamar campió de Lliga davant el Reial Madrid tot i estar en una situació idèntica a l’actual (1-2). En aquella ocasió, els blaugranes van guanyar el primer duel al Palau també sobre la botzina amb un triple espectacular de Marcelinho Huertas en l’últim segon (81-80). Enguany, l’heroi del primer enfrontament va ser Perperoglou. En aquella final, el segon i tercer duel se’ls va emportar el conjunt madridista, aquest últim de manera clara.

Amb tot a favor per als de Laso, els blaugranes van treure el seu esperit competitiu per donar un cop d’efecte i guanyar el quart partit a Madrid (75-81) amb Lorbek i Wallace, com a peces clau. Amb aquest triomf els culers van forçar el cinquè i últim partit al Palau i els blaugranes van aconseguir emportar-se una Lliga en una sèrie final molt disputada. D’aquells equips al Barça hi segueixen Xavi Pascual com a tècnic i Juan Carlos Navarro, mentre que per al Madrid, el preparador Pablo Laso i els jugadors Felipe Reyes, Sergio Rodríguez, Carroll i Llull. Ante Tomic formava part del conjunt blanc.

Una altra estadística favorable

El Barça ha disputat un total de 15 eliminatòries en què el marcador era d’1-1 després de jugar-se els dos primers duels de la sèrie tenint el factor pista a favor. El balanç és de 12 victòries i 3 derrotes en aquestes situacions, favorable als blaugranes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut