Instal·lades en l'elit del tartan

Instal·lades en l'elit del tartan

Fins a cinc atletes culers podrien participar a Rio 2016

El FC Barcelona estarà representat als Jocs Olímpics de Rio 2016 per tres atletes i que podrien ser fins a cinc si són seleccionades per la RFEA.

Caridad Jerez. 100 metres tanques

En la seva quarta temporada com a atleta blaugrana, la mallorquina ha participat en totes les grans competicions internacionals dels darrers anys i, amb una marca de 12.94, posseeix el rècord estatal, aconseguit el 2015. Arriba en un bon moment de forma i, amb 25 anys, és una aposta ferma per fer un bon paper als Jocs. A banda de l'atletisme, la Caridad és estudiant de Magisteri de Primària i mira de compaginar-ho amb els seus entrenaments. En la temporada de pista coberta també participa en la prova dels 60 metres tanques.

Sabina Asenjo. Llançament de disc

Per a aquesta lleonesa de 30 anys serà la primera participació en uns Jocs Olímpics. Va ser la primera atleta espanyola a aconseguir la plaça per anar a Rio el 2 d'agost de l'any passat. Va aconseguir la millor marca espanyola de tots els temps després de superar la que tenia Àngela Barreiro des del 1994 amb un llançament de 61,36 metres, aconseguit a Castelló. Amb la seva participació, serà únicament la segona atleta espanyola que prengui part en uns Jocs Olímpics en la prova del llançament de disc. 

Raquel González. 20 quilòmetres marxa

La marxadora de Mataró fa quatre temporades que vesteix la samarreta blaugrana i participarà en la prova dels 20 quilòmetres marxa a Rio. Enamorada de la moda des de ben jove, va acabar en 14a posició al Campionat del Món celebrat a Pequín (la Xina) el 2015. A Roma va confirmar la seva marca, i serà la primera vegada que participi en uns Jocs Olímpics. La Raquel, a més, es va graduar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i no descarta dedicar-se al periodisme un cop hagi acabat la seva carrera com a atleta. 

Cristina Lara i Carmen Sánchez. Relleu 4x100

Cap de les dues velocistes blaugrana té garantida la seva participació en els Jocs Olímpics de Rio, i hauran de buscar la seva classificació durant les properes setmanes. La Cristina, que farà 21 anys tot just abans dels Jocs i que estudia Treball Social a la UB, és una de les promeses de l’atletisme espanyol. La seva millor marca als 100 metres és d’11.63 segons. Per la seva banda, la Carmen també haurà d’esperar a classificar-se, com la Cristina. Aquesta velocista, nascuda a Mollet del Vallès, és una de les dones més ràpides de l’atletisme espanyol i cursa Psicologia. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut