El Grup Edelmira Calvetó premia Maria Antònia Milà i Jordina Font

El Grup Edelmira Calvetó premia Maria Antònia Milà i Jordina Font

La històrica presidenta de la PB de Sant Boi i la presidenta de la PB Cambrils reben els guardons de mans de la directiva Maria Teixidor

Durant la jornada institucional del Congrés Mundial de Penyes s’ha lliurat la segona edició del premi Edelmira Calvetó que concedeix el grup de treball del Club que es va crear el 2011 per recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies, impulsar el protagonisme de la dona dins el Club i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport. Enguany, el premi ha estat concedit a dues presidentes de penyes, la històrica Maria Antònia Milà i a Jordina Font, que han recollit els guardons de mans de la directiva i vicesecretària de la Junta Maria Teixidor.

El Grup Edelmira Calvetó ha decidit premiar aquestes dues presidentes de penyes que han destacat dins d’aquest col·lectiu. A Maria Antonia Milà, pel fet de ser una de les pioneres en aquest càrrec que ha obert el camí a la resta, i a Jordina Font, com a representant de la nova fornada de sòcies del FC Barcelona que assumeixen aquestes tasques de responsabilitat dins del moviment penyístic.

Milà és la presidenta de la PB Sant Boi de Llobregat, que té 274 penyistes censats des fa quasi 30 anys (des del 1987), i exerceix el seu càrrec de manera perseverant i treballa incansablement per la seva penya. 

Per la seva banda, Jordina Font és la presidenta de la Penya Barça Cambrils, que actualment té 390 penyistes. Tot i ser una penya mixta, tota la junta directiva d’aquesta penya està formada per dones, que el 2005 van assumir la responsabilitat de posar-se en la primera línia de gestió per revifar la penya, cosa que la va  convertir en un model de gestió exemplar.

Treballar en favor de la dona del Barça

El Grup Edelmira Calvetó, que porta el nom de la primera sòcia del Barça (1913), treballa amb el suport de l’Àrea Social del Club i està format actualment per Susana Monje, vicepresidenta econòmica; Maria Teixidor,  directiva i vicesecretària de la Junta; Rosa Maria Lleal i sor Lucía Caram, patrones de la Fundació; Roser Tiana, membre de la Comissió Social; Cristina Fàbregas, presidenta de la Penya Blaugrana Sallent i secretària de la Federació de Penyes Blaugrana del Bages, el Berguedà i la Cerdanya, i la periodista Helena García Melero.

El premi Edelmira Calvetó, que s‘entrega durant el Congrés Mundial de Penyes, vol reconèixer la tasca de les dones que han contribuït a fer barcelonisme i als valors del Club. La primera edició, el 2014, es va atorgar a l’equip de futbol femení, i l’edició passada no es va concedir per haver coincidit amb les eleccions.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut