L’handbol formatiu a Encamp

L’handbol formatiu a Encamp

Nou jugadors que treballen amb el Barça Lassa a Encamp han sorgit de les categories de formació blaugrana

El Barça Lassa viu el seu tercer dia de treball a Encamp. Dels 20 jugadors que té Pascual a les seves ordres, nou han sorgit del planter blaugrana. Sis jugadors del primer equip i tres del segon, dels que s'entrenen a terres andorranes, han estat jugadors de formació.

Una trajectòria blaugrana

Dos dels nou jugadors han viscut la progressió de les categories inferiors fins al primer equip. Dos extrems, el capità Víctor Tomás i Aitor Ariño, van entrar a les categories de formació del FC Barcelona i no han abandonat mai el Club.

Tomás, actual capità de l’equip, va entrar a jugar amb el primer equip la temporada 2002/03, i des d'aleshores no ha parat de créixer, fins a assolir la capitania de l’equip a l’inici de la temporada 2012/13.

Aitor Ariño va viure el seu debut al primer equip quan era jugador de categoria cadet. Han passat els anys i Ariño s’ha fet un lloc a l’extrem blaugrana, on destaca per la seva velocitat i capacitat de gol, trets característics de l’escola dels extrems blaugrana.

Roda el món i torna al Palau

Viran Morros, Valero Rivera, Joan Saubich i Gonzalo Pérez de Vargas van sorgir del planter, van adquirir experiència en altres equips i ara formen part del primer equip del Barça d’handbol.

Morros va sortir de la disciplina blaugrana l’any 2003, i Teucro, Ademar i Ciudad Real van ser els seus clubs abans de tornar a Barcelona l’any 2011. Per seva banda, Valero Rivera ha tornat aquesta temporada a Barcelona després de jugar en diversos equips Asobal i sis anys a Nantes.

Cessions per millorar. Són els casos de Pérez de Vargas i Joan Saubich. El porter de Toledo va arribar al FC Barcelona l’any 2007 i va estar cedit del 2001 al 2013 a Granollers i el 2014 a Tolosa. A l’inici de la temporada 2014/15 va tornar a Barcelona.

Joan Saubich torna a vestir la samarreta blaugrana després de jugar a l’Aix-en-Provence el curs passat. A més d’aquesta cessió, el de Sarrià de Ter havia jugat a Osca, en dos períodes, i entremig es va incorporar al FC Barcelona.

Els joves del segon equip

Tres són els jugadors del segon equip que treballen aquests dies a Encamp. L’extrem Aleix Gómez, que ja ha debutat amb el primer equip, el lateral Joan Amigó i el porter Gerard Forns. Són la representació de les categories de formació a Encamp, unes categories que continuaran nodrint de valors el primer equip blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut