Local

Claudio Bravo, traspassat al Manchester City

El porter blaugrana deixa el FC Barcelona després de més de dues temporades en què ha guanyat vuit títols i en què ha tingut un protagonisme especial a la Lliga

El FC Barcelona comunica que el porter Claudio Bravo ha estat traspassat al Manchester City aquesta tarda, després d’haver-se concretat el fitxatge del seu substitut, l’holandès Jasper Cillessen.

El FC Barcelona percebrà 18 milions garantits més 2 de variables per aquest traspàs.

Claudio Bravo, després de més de dues temporades sota els pals del Camp Nou, ha sumat vuit títols al seu palmarès, i ha tingut un protagonisme especial en les dues Lligues guanyades de manera consecutiva. També va destacar al Mundial de Clubs del Japó i en la darrera Supercopa d’Espanya, disputada dimecres passat al Camp Nou.

Bravo també ha pogut celebrar la Lliga de Campions de Berlín, la Supercopa d’Europa de Tbilissi i les dues últimes Copes del Rei. En total, ha disputat 75 partits oficials i només ha encaixat 43 gols.

El FC Barcelona agraeix a Claudio Bravo el seu compromís amb el Club durant la seva estada, li desitja molta sort en la nova etapa com a futbolista i l’ha convidat a acomiadar-se de l’afició durant aquesta temporada. 

Sobrietat sota pals

Junt amb Ter Stegen, Bravo ha complert amb sobrietat i bones actuacions el difícil paper de substituir el llegat de Víctor Valdés en una porteria tan exigent com la del Camp Nou. Va arribar procedent de la Reial Societat a l’estiu del 2014 i el seu inici va ser esplèndid: no va encaixar cap gol fins a la jornada 9, i va establir un rècord d’imbatibilitat en un inici de Lliga de fins a 754 minuts.

Després de demostrar un bon joc de peus, serenitat i aturades espectaculars i salvadores, Bravo marxa havent guanyat el premi Zamora del curs 2014/15 (18 gols en 37 partits). El segon curs va encaixar 23 dianes en 35 participacions i va deixar la porteria a zero en els 180 minuts jugats en la darrera Supercopa d’Espanya, en què va aturar un penal en el partit de tornada al Camp Nou. D’altra banda, com a blaugrana, Bravo també ha estat el capità de la selecció de Xile que ha guanyat dues Copes d’Amèrica de manera consecutiva (2015 i 2016), i ha rebut el premi del Guant d’Or en ambdues edicions.

Més notícies aquí