Disset medalles blaugrana als mundials d’handbol

Disset medalles blaugrana als mundials d’handbol

Mentre vestien la samarreta del FC Barcelona, 17 jugadors d’handbol han pujat al podi dels campionats del món d’handbol

La disputa del Campionat del Món d’handbol a Espanya, de l’11 al 27 de gener, fa que mirant cap enrere cerquem l’aportació dels jugadors del FC Barcelona. Els 68 jugadors que mentre vestien la samarreta blaugrana han disputat el mundial, van tornat amb 17 medalles cap a Barcelona.

Arnautovic, el primer

El primer blaugrana que va tornar a Barcelona amb una medalla d’un Campionat del Món d’handbol va ser el porter de l’antiga Iugoslàvia Zlatan Arnautovic. El porter del FC Barcelona va pujar a dalt de tot del podi a l’edició disputada a Suïssa 86.

 A més d’Arnautovic, cinc blaugranes més s’han proclamat campions del món. El porter suec Tomas Svensson ho va fer l’any 1999 a Egipte i David Barrufet, Iker Romero i Fernando Hernández es van proclamar campions del món a Tunis 2005 amb Espanya.

El darrer blaugrana que va pujar a dalt de tot del podi va ser Cedric Sorhaindo. El pivot blaugrana va portar l’or a Barcelona, en el darrer mundial, disputat l’any 2011 a Suècia.

Els argents blaugrana

Cinc medalles d’argent han viatjat cap a Barcelona. El pivot croat Davor Dominikovic la va portar a Barcelona des de Tunis, l’any 2005. Tomas Svensson va ser subcampió del món dues vegades i el pivot croat Senanin Maglaijija va ser subcampió del món a Islàndia 1995.

La darrera medalla d’argent assolida per un blaugrana la va aconseguir Jesper Noddesbo amb Dinamarca, en caure a la final per 37 a 35 davant la França del seu company Sorhaindo, en el Mundial del 2011 de Suècia.

Sis bronzes

Fins a Suècia 2011, l’única medalla de bronze assolida per un blaugrana havia estat la de Jerome Fernández amb França el 2005. En el darrer Mundial, Suècia 2011, cinc blaugranes van fer augmentar el palmarès dels blaugranes als mundials d’handbol.

Juanín García, Albert Rocas, Iker Romero, Cristian Ugalde i Raúl Entrerríos van pujar al tercer lloc del podi amb Espanya i van portar a Barcelona cinc medalles de bronze.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut