Els primers sis mesos de Vinyals, amb balanç positiu

Els primers sis mesos de Vinyals, amb balanç positiu

El Juvenil A és el líder de la Lliga amb 47 punts en 17 partits, i a la NexGen Series s’ha classificat per als vuitens de final “La meva mentalitat és acabar de formar el jugador i que millori en cada partit”, assegura Vinyals

Jordi Vinyals porta sis mesos com a entrenador del Juvenil A del Barça. Va arribar l’estiu del 2012 a la banqueta del Juvenil, el primer equip amb estructura professional del futbol formatiu. Acostumat a entrenar professionals –el seu darrer equip va ser L’Hospitalet de la Segona B–, Vinyals no troba a faltar res que no vegi en els seus jugadors. “Estem en una etapa de formació, però és futbol precompetitiu”, assegura el tècnic, que reconeix que “esperava un vestidor més d’equip juvenil, però, tot i la curta edat que tenen, m’he trobat un vestidor madur, semblant al d’un equip professional”.

El Juvenil A, que no ha perdut cap partit a la Lliga i és el primer classificat amb un total de 47 punts en 17 partits, compta amb una plantilla de 24 jugadors. “La nostra intenció és treure el màxim potencial de tots els jugadors i el nostre desig seria que arribessin tots, però en els tres anys de juvenil hi ha molts canvis”, admet el tècnic català. I quin és el seu mètode per aconseguir-ho? Vinyals ho explica: “La meva mentalitat és acabar de formar el jugador i que millori en cada partit. El resultat [guanyar] ve després”, diu l’entrenador, que assegura que “sóc exigent i m’agrada que les coses es facin bé”. És com el veuen els seus jugadors, els quals afegeixen que “no ens deixa relaxar-nos”.

Buscant l’excel·lència

“Des del primer equip tots són treballadors. Buscar l’excel·lència és boníssim, però hem de trobar altres coses que encara ens facin millorar més. Estem fent jugadors per competir al màxim nivell europeu”, assegura Vinyals, que té molt clar que “el model del Barça, de la Masia, no s’acabarà mai perquè hi ha molts jugadors que poden arribar lluny”.

Finalment, Vinyals vol deixar clar que no pensa més enllà ni a acabar en altres equips. “Estic encantat al Juvenil, com ho estava el primer cop que vaig arribar a la Masia. Estic gaudint molt i no penso en un altre equip sinó a fer la meva feina”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut