Els set blaugranes de la selecció espanyola d’handbol inauguren el Mundial amb triomf (27-14)

Espanya s’imposa a Algèria, en el primer partit del Mundial d’Handbol 2013, amb un Víctor Tomás estel·lar

Primera cita per a set dels deu blaugranes que estan disputant el campionat del món de seleccions i primer triomf. Els components del Barça de la selecció espanyola s’han emportat la victòria en la jornada inaugural davant Algèria. La contribució dels barcelonistes ha estat clau en aquest triomf.

Tomás marca el camí

Des de l’inici del partit la selecció espanyola ha pres el pols al partit, comandada per la capacitat des dels 7 metres de Víctor Tomás, que amb 5 de 5 llançaments des d'aquesta distància ha sumat un total de sis gols en els primers 15 minuts.

A Tomás el seguia el treball defensiu de Viran Morros, tant en el centre de la defensa com en la posició avançada, i el treball de la resta de la selecció espanyola, cosa que ha fet que ampliessin la distància fins als 6 gols, 8 a 2, en els primers 15 minuts de joc.

A poc a poc la resta de blaugranes s'han incorporat a les rotacions de Valero Rivera. Ariño i Montoro han marcat els seus primers gols en partit oficial amb la selecció estatal, i tots, excepte Sterbik, han intervingut en l'enfrontament per deixar una renda favorable a Espanya. Al descans, l'avantatge era de 9 gols, 14-5.

Sense rival

Si en la primera part la selecció d’Algèria no ha demostrat poder ser un bon rival per als homes de l’extècnic blaugrana Valero Rivera, en la segona tampoc ho ha estat. Els jugadors de la selecció espanyola han sortit encara més centrats en la feina.

Tomás ha continuat amb la seva efectivitat des dels 7 m, marcant sis dels set llançaments que ha intentat, amb la qual cosa ha fet 8 gols i ha deixat el marcador amb un còmode 21 a 7 favorable a Espanya, en el minut 40 de joc.

La resta del partit no ha tingut més història. La selecció espanyola ha controlat el marcador i ha acabat guanyant per 13 gols, 27 a 14, amb 13 dianes dels jugadors del FC Barcelona Intersport.