'Generació Barça', la portada que ‘L'Équipe’ dedica al FC Barcelona

'Generació Barça', la portada que ‘L'Équipe’ dedica al FC Barcelona

'L'Équipe' destaca en la seva portada que, any rere any, el FC Barcelona continua imposant el seu estil i sent una referència mundial La publicació compara aquest Barça amb equips mítics de la història del futbol

El diari francès 'L'Équipe' ha destinat la seva portada al FC Barcelona amb l'expressiu titular 'Generació Barça', destacant el seu liderat incontestable a la Lliga espanyola i la seva ferma candidatura per a la Champions. Ja en pàgines interiors, els elogis a l'equip de Vilanova segueixen amb un reportatge encapçalat pel titular ‘No hi ha res millor’, que repassa els mèrits del conjunt blaugrana.

El reportatge de Lionel Dangoumau subratlla l'efectivitat aquesta temporada del Barça, qualificat com "un dels millors equip de la història". El Barça xuta menys que en anys anteriors (13,8 trets de mitjana aquesta temporada) però amb molta més efectivitat (3,4 gols per partit), i millora mitjanes de temporades passades (15,8 i 2,5 gols a la 2010/11; i 18,6 i 2,8 gols a la 2008/09). "És impossible jugar contra el Barça actualment", explica el periodista, recordant que a part del Reial Madrid (2-2) cap altre equip ha puntuat davant l'equip de Tito Vilanova.

Una columna inamovible

El sistema de joc segueix sent el mateix, i els jugadors també. En la seva edició d'avui, el diari explica que vuit jugadors del Barça porten 4 temporades sent imprescindibles en el sistema de joc: Valdés, Piqué, Alves, Busquets, Xavi, Pedro, Messi i Iniesta. L'arribada aquest estiu de Jordi Alba ha permès equilibrar el joc blaugrana, amb més opcions ofensives per la banda esquerra, i Fàbregas ha trobat el seu lloc, segons el periodista francès.

Els observadors també estan impressionats. Tant jugadors com comentaristes es rendeixen al poderós Barça. "És impressionant veure que pressionen com morts de fam fins i tot quan guanyen 2-0", explica Pereira, defensa del Mallorca. "És impossible que un equip guanyi el Barça avui dia", admet Pitxi Alonso, comentarista a Canal + i exjugador del Barça. "Si a sobre tenen aquest punt de sort en els partits, és complicat", confessa el periodista francès, que destaca la Masia com "una mina d'or on els xavals aprenen des de petits els punts de referència de l'equip".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut