Local

R.Madrid-FCB: Molt Barça, poca efectivitat (1-1)

Valuós empat al camp del Madrid a l’anada de les semis de Copa, tot i merèixer més per joc i ocasions Cesc ha marcat el 0-1 al minut 49, però posteriorment ha perdonat i el Madrid ha igualat a deu minuts per al final

L’excel·lent resultat obtingut a l’anada de les semifinals de Copa al Santiago Bernabéu deixa un regust agredolç al Barça, que hauria pogut fins i tot sentenciar l’eliminatòria de mostrar-se més efectiu. En un partit bonic, intens i de propostes antagòniques, el vigent campió s’ha avançat a la represa per mitjà de Cesc, però després no ha pogut tornar a batre Diego López en les seves múltiples aproximacions. El càstig el dictaria Varane amb un gol al minut 80 que ho deixa tot per decidir per a la tornada, al Camp Nou.

Instants de resistència

Deu minuts ha tardat el Barça a asserenar els ànims al Bernabéu. Abans, ha hagut de resistir a la previsible sortida en tromba del Madrid. No ha estat senzill. Als 45 segons Piqué ha vist la groga per aturar Cristiano i tot seguit Pinto volava per desviar el llançament enverinat del portuguès. Curiosament, aquesta seria l’única falta culer en tot el primer temps. La pressió blanca incomodava la sortida de la pilota del Barça, però, sota la batuta de Xavi, l’equip ha crescut per silenciar els trons a través de la possessió.

Xoc de prioritats

L’increment del domini culer es traduiria en una pujada de l’agressivitat de la defensa merengue -de circumstàncies- i en ocasions visitants. Claríssimes. Una primera internada d’Alba amb xut molt desviat (min 12) l’ha precedit un servei majestuós de falta de Xavi al travesser (min 21) i, poc després, Varane salvava sobre la línia el gol de ‘6’, assistit per un murri Cesc.

Paral·lelament, el Madrid es mostrava inalterable amb el seu plantejament. Recuperava i s’abocava com un llamp als dominis de Pinto. Així ha estat a punt de marcar l’1-0 Benzema. El seu tret s’ha escapat fregant el pal (min 27). El partit s’estava convertint en un intercanvi de cops. Estava trencat, per a satisfacció local.

Gol d’or de Cesc

Intentava reaparèixer amb força el Madrid a la represa , quan Cesc l’ha frenat de cop amb la seva medecina: el ‘4’ ha definit a la perfecció davant del debutant Diego López després d’una recuperació de Messi. Causava estralls entre línies Cesc, aprofitant que la defensa local s’alineava molt avançada.

El 0-1 tampoc ha fet variar molt la dinàmica preestablerta. El Madrid buscava el sacseig i el Barça tot al contrari. N’ha tingut dues Cristiano, des del segon pal (l’última esvaïda miraculosament per Piqué). Malgrat això, els catalans se sentien més còmodes. Només els falta més precisió en els metres finals, en l’última passada.

Ocasió perduda

Afinaria en aquest sentit en els darrers vint minuts, encara que llavors el que li fallaria seria la punteria. Primer Cesc rematava alt una centrada d’Alves, que havia tornat a arribar fins a la línia de fons. A continuació, Pedro, amb una llarga cavalcada, s’ha plantat sol davant de Diego López i ha esperat, però el seu toc subtil s’ha perdut massa creuat. I el porter blanc encara ha hagut d’intervenir per salvar el gol de Messi, just abans que Varane empatés amb cop de cap impecable (min 80). El francès completava així una destacada actuació. Es complia el tòpic de qui perdona, ho paga. I ha de sentenciar a la tornada, a casa.