El Barça planta cara al Celta, però les de Vigo mantenen la imbatibilitat

El conjunt dirigit per Isaac Fernández es va mantenir sempre dins del partit, però les locals van obrir un avantatge al final del tercer quart que va ser decisiva

La ciutat de Vigo i el seu equip de bàsquet femení, segueixen invictes. El Celta Zoroka es va imposar ahir per 67-54 al Barça de bàsquet femení en el partit corresponent a la divuitena jornada de lliga.

Les noies sota les ordres d’Isaac Fernández van fer trontollar aquesta ratxa de victòries durant tres períodes, però el Celta va fer una passa endavant en l’últim minut del tercer quart per encarrilar la divuitena victòria consecutiva.

El tercer període sentencia el Barça

El Barça no va tenir el millor inici de partit després que l’atac blaugrana tingués dificultats per trobar bàsquets fàcils. A cop de triple però, les de Sant Feliu de Llobregat van recuperar el control del partit i fins i tot, després de tres triples consecutius, van poder arribar al final dels primers 10 minuts per davant en el marcador (18-22).

La dinàmica es va mantenir en el segon parcial: les defenses seguien imposant-se a uns atacs cada cop més erronis en totes dues bandes. Això va fer que el marcador al descans fos d’un ajustat 32-33.

Tot i els problemes en ataca, la sensació era que el guió de partit era favorable al Barça, ja que el conjunt català seguia viu i, a base de petites dinàmiques positives, sempre era capaç de tenir controlat al Celta. Amb el pas dels minuts però, les locals van posar una marxa més i al final del tercer temps van poder obrir una diferència d’onze punts que va marcar un punt d’inflexió en el partit. El parcial de 17-5 amb el qual va finalitzar el tercer període va deixar sense efecte els intents de les blaugranes, que ja no van poder tornar a escurçar la diferència i van acabar cedint l’enfrontament per 67-54.

Derrota sense conseqüències

Després del partit el Barça es manté en la quarta posició i segueix una jornada més en posicions de play off. Les blaugranes saben que quan acabi la jornada no perdran aquesta quarta posició passi el que passi. El que caldrà veure, és si el Barça manté les dues victòries de marge respecte l’Añares i es queda a una del Patatas Hijolusa i l’Ardoi (14-4), o si per contra el Barça manté els tres triomfs d’avantatge respecte les d’Azkoitia i veu com les navarreses es situen a tres victòries.

El resultat d’aquesta incògnita se sabrà al finalitzar el partit entre l’Añares i l’Ardoi, dos equips que s’enfronten aquesta jornada.