Éric Abidal rep el I Premi Culer de l’Any

Éric Abidal rep el I Premi Culer de l’Any

L’Auditori 1899 ha acollit la primera edició d’aquests premis, impulsats pel Club i el diari ‘Sport’

Éric Abidal ha rebut aquest reconeixement en la I Gala Culer de l’Any celebrada a l’Auditori 1899. Un esdeveniment en el qual també han estat premiats Xavi Pascual (Premi a la Trajectòria Culer), Nujeen Mustafá (Premi al Culer Internacional), la Fundació Leo Messi (Premi a la Solidaritat), sor Lucía Caram (Premi Especial) i Joan Casals, ‘L’Avi del Barça’ (Premi al Soci Culer de l’Any) en una nit cent per cent barcelonista.

A l’acte hi ha assistit una extensa delegació del FC Barcelona. La representació culer ha estat encapçalada pel president del Club Josep Maria Bartomeu, pel vicepresident primer Jordi Cardoner; el vicepresident esportiu Jordi Mestre; el directius Pau Vilanova, Xavier Vilajoana i Jordi Argemí, a més del CEO del Club Òscar Grau i el secretari tècnic del primer equip Éric Abidal.

El secretari tècnic del primer equip ha estat distingit pel seu retorn al Club després de la seva brillant etapa com a jugador. El ‘22’ va jugar 193 partits oficials en sis temporades, va anotar dos gols i va celebrar 14 títols. El més recordat, sens dubte, la Lliga de Campions del 2011, que ell mateix va aixecar al cel de Wembley.

Abidal, amb el president Bartomeu i Ernest Folch, director del Diari Sport


El primer en recollir el seu premi ha estat Xavi Pascual, que ha rebut el Premi a la Trajectòria Culer per tota una vida dedicada al Club, com a jugador, assistent i des de fa deu anys, entrenador del Barça Lassa. Pasqui ho ha guanyat tot amb el Barça, i suma 47 trofeus a la banqueta culer, entre els quals destaquen 4 SuperGlobes, 2 Champions i 8 Lligues Asobal. Pascual ha assenyalat que “és un orgull ser a la casa de la teva vida” i ha dedicat el premi a la seva família i a tota la gent del FC Barcelona.

El Premi Culer Internacional ha recaigut en Nujeen Mustafá. Aquesta noia siriana de 16 anys, símbol de la lluita dels refugiats, va complir el seu somni al desembre del 2017, quan el Club la va convidar a veure el partit de Lliga contra el Celta i va conèixer el president Bartomeu, Messi o Piqué, entre d’altres. Una altra il·lustre culer com és la monja sor Lucía Caram ha rebut el Premi Especial gràcies a les seves intervencions públiques demostrant el seu barcelonisme.

La Fundació Leo Messi ha recollit el Premi a la Solidaritat gràcies a les seves actuacions impulsant, entre altres, el Sant Joan de Déu Pediatric Center Barcelona. Un projecte on hi participa activament la Fundació Barça i on el capità culer hi té una especial implicació. Precisament, ha estat el germà del ‘10’ Rodrigo Messi, l’encarregat de recollir el guardó.

El premi al Soci Culer de l’Any, ha estat per a Joan Casals, conegut popularment com ‘L’Avi del Barça’. Una figura que exerceix des del 1984 i que és un símbol de l’afició barcelonista. Per últim, ha tancat la gala el president Josep Maria Bartomeu, que ha assenyalat que la gala "és una iniciativa fantàstica on s'està veient l'ànima blaugrana" i ha remarcat que no es premiaven resultats sinó "persones que treballen pel bé del Barça i perquè els culers del món se sentin honorats pel que fem".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut