Èxit del curs +Qesport

Èxit del curs +Qesport

El FC Barcelona ha fet un pas endavant en la formació dels seus esportistes i ha implantat un programa pioner al món de l’esport amb l’objectiu de preparar-los i dotar-los de les habilitats i coneixements necessaris en la transició al món professional

 

El FC Barcelona ha fet, mitjançant el programa Masia 360, un pas endavant en la formació dels seus esportistes. El passat mes de desembre va comença el curs +Qesport, una experiència pionera al món de l’esport, que està adreçada als esportistes en categoria juvenil, junior i segons equips dels cinc esports professionals del Club, que neix amb l’objectiu de preparar als esportistes de Masia 360 i dotar-los de les habilitats i coneixements necessaris en la transició al món professional de l’esport. El programa, inspirat en el Rookie Transition Program de la NBA i la NFL, consta de cinc grans mòduls d’estudi en els que es tracten el màrqueting esportiu, l’ecommerce i les xarxes socials, les finances i l’administració, les habilitats de comunicació i l’emprenedoria. El curs està avalat per l’ESERP Business School, que emet un certificat venia docendi al programa +Qesport. Al finalitzar el curs tots els alumnes rebran el títol de Tècnic en Projectes Esportius.

A les classes participen en aquest primer any 77 esportistes i 18 entrenadors. D’aquest 77 esportistes, set són del Barça B de futbol, 12 del Juvenil A de futbol, nou del Femení B de futbol, 13 repartits entre el Barça B i Junior de bàsquet, 15 repartits també entre el Barça B, el Junior i el Juvenil d’hoquei patins, 11 del Barça B i Juvenil de futbol sala i 10 del Barça B d’handbol.

A les classes es poden veure cares conegudes com les dels jugadors del Barça B Riqui Puig, Oriol Busquets, Mate, Jokin Ezkieta, Araujo i Iñaki Peña; les dels Juvenils que disputen la UEFA Youth League Arnau Tenas, Ansu, Arnau Comas, Sergi Rosanas o les dels germans Aleix i David Font del Barça B de bàsquet.

Què estudien aquests esportistes? En el mòdul de màrqueting i projectes esportius analitzen, entre molts aspectes, què és el màrqueting esportiu, quines són les seves estratègies i com és crea una marca personal. A l’ecommerce i les xarxes socials, es parla d’identitat digital, estratègies, reputació i perfils personals i de què és un influencer i com s’expressa. Un dels mòduls més interesants és l’administratiu. Es aquí on els esportistes del FC Barcelona reben l’educació financera necessària per entendre les diferencies entre les despeses necessàries i les innecessàries, per saber elaborar un pressupost personal o diferenciar entre els impostos nets o bruts. Les classes d’emprenedoria es centren en com traslladar una idea al món dels negocis i com fer un Bussines Plan. El 35% de les classes d’aquest curs són presencials i la resta, un 65%, és podran realitzar a través d’una App on els esportistes troben els apunts de totes les matèries, el test d’avaluació, les notificacions i l’enquesta de satisfacció a final del curs.

 

+Qesport està dirigit per Daniel Martínez, professor a BCN Activa pel Programa de la Comunitat Europea ‘Idees per joves’ i mentor en el JP Morgan ‘Youth Business Program’, que coordina un grup de professionals en el que figuren Arseni de Palma, tutor de Marqueting esportiu, Javier Alexandre, tutor d’ecommerce i xarxes socials, i Sonia Ramos, tutora d’administració. El periodista Manuel Fuentes serà el tutor del mòdul d’habilitats comunicatives on els esportistes del FC Barcelona aprendran a parlar en públic tant en rodes de premsa com en les seves primeres entrevistes personals. El Club vol que tots els seus jugadors arribin comunicativament preparats tant als segons equips com al primer equip quan tinguin que atendre als mitjans de comunicació.

Amb l’entrada en funcionament del curs +Qesport, Masia 360 consolida la seva aposta per la formació integral de l’esportista. ‘Formem persones a través de l’esport’ és una realitat que es demostra amb aquest curs i amb programes com ‘Masia Solidària’, on el Club vol conscienciar als seus esportistes en les diferents causes socials i treballar els valors de manera autèntica i vivencial, o Identitat Barça, que vol aconseguir que tots els nois i noies que formen el FC Barcelona coneguin tant els fets que han marcat la història del Club com aquells personatges que han marcat una època a l’entitat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut