Una final anticipada

Una final anticipada

Alcobendas i Barça es veuran les cares a la lliga demà, en el que serà una final de copa anticipada

Diuen que a la tercera va la vençuda. És un refrany molt utilitzat quan s’ha de repetir alguna cosa i en la primera ocasió no es van assolir amb èxit els objectius. En el món de l’esport pot ser no és aplicable aquesta expressió -i amb l’equip dirigit per Sergi Guerrero encara menys- però hi ha una sensació que sobrevola el partit de lliga de demà (12.30h) entre Alcobendas i Barça que fa que sembli que s'hagi de prioritzar la final de Copa a l’enfrontament de lliga.

En el partit d’anada els madrilenys es van imposar en un partit molt ajustat, en el qual el Barça va tenir opcions fins a l’últim segon per guanyar, però els blaugranes van acabar perdent la pilota a pocs metres de la línia de marca. A la primera no va poder ser. Un argument que dona ales als més supersticiosos per pensar que el Barça no podrà guanyar demà però si a la tercera. Un argument a més, que valora la copa i rebutja, sistemàticament i tot els grans resultats del Barça, a la lliga

Una prova per la final

Si bé és cert que en l’enfrontament de demà no hi haurà un títol en joc, es diferencia molt poc del partit que es disputarà el proper abril. De fet, pocs canvis hi haurà a més de l’estadi, situat a menys de 20 quilòmetres d’on es jugarà demà, i el color de les samarretes de joc (el Barça jugarà la final com a local al ser el club més antic, mentre que demà ho farà amb la segona vestimenta).

D’altra banda, l’equip capitanejat per Bautista Güemes vol seguir sumant en lliga per mantenir la zona de play off. El Barça es situa, després de guanyar la setmana passada, a quatre punts de l’Ordizia, quart per darrera de l’Alcobendas. Per sota, els blaugranes tenen l’Ubu Colina-Clínic a només tres punts, un fet que obliga a l’equip català a seguir sumant.

Així doncs, el partit de demà guanya importància si es deixa de banda la final i es posa el punt de mira en la lliga. De fet, ha estat el mateix capità qui ha assegurat que no es pot pensar en una final a tres mesos vista i que el Barça no pot renunciar a res. Una altra qualitat del 10 argentí, que a més de compartir dorsal, nacionalitat i qualitat amb el millor jugador del món del futbol, sembla ser que també comparteix la seva filosofia: “anem a per tot i no llancem res”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut