Porto – Barça Lassa: Campions de la Intercontinental! (4-5)

El gol de Pablo Álvarez a poc més d’un minut del final de la pròrroga decideix un títol suat

El FC Barcelona Lassa ja és novament campió de la Intercontinental. Els homes d’Edu Castro s’han imposat el Porto, a l’Argentina, en un duel frenètic i igualat que ha necessitat d’una pròrroga emocionant per decidir-se. I, en un Aldo Cantoni ple a vessar, qui ha decantat finalment la balança ha estat el ‘killer’ de San Juan, que mai oblidarà aquesta competició jugada a casa, amb un hat-trick determinant (també han marcat Panadero, de penal, i Joao).

Especialment per l’últim gol, perquè Pablo Álvarez ha estat l’heroi d’una final lluitada i patida, plena d’anades i vingudes i que no s’ha decidit fins a poc més d’un minut del final de la pròrroga. Finalment, però, enmig d’una enorme alegria, Egurrola ha aixecat la cinquena Intercontinental de la història per posar el punt i final a un 2018 brillant en què s’ha aconseguit la triple corona: Lliga Europea, Copa Continental i Copa Intercontinental.

Cauen els gols

Ha estat un partit sense fre, amb continus canvis al marcador que han reflectit el que s’ha vist sobre la pista de l’Aldo Cantoni. De fet, ràpidament ha pogut començar a veure gols, quan Panadero ha obert la llauna amb un xut de cullera en un penal molt ben executat (0-1, min 3). Però un gol de Nalo Garcia (1-1, min 8) i una paret entre Telmo Pinto i Gonçalo Alves (2-1, min 15) han capgirat el marcador. Malgrat tot, l’alegria per als portuguesos no ha arribat al descans, perquè els d’Edu Castro han aconseguit fer l’empat després d’una passada de Bargalló i una bona jugada individual de Pablo Álvarez, amb el seu primer gol de la nit (2-2, min 19).

Continua l’equilibri

El gol ha fet bé el Barça, que ha combinat més i més ràpid. La tònica inicial, però, no ha canviat i els cops s’han continuat alternant. Així, a cada gol del Porto, el Barça ha pogut respondre fins arribar al 4-4. Els dos gols de Gonçalo Alves –un de falta directa i l’altre amb una jugada individual- i les dianes de Pablo Álvarez –que ha caçat un refús- i Joao Rodrigues –amb una rematada dins l’àrea- (4-4, min 38) han posat un marcador que s’ha mantingut fins al final del temps reglamentari, també gràcies a les bones aturades del porter del Porto, Carles Grau, el millor dels portuguesos en els darrers minuts.

La pròrroga decideix

El respecte s’ha imposat a la pròrroga, conscients tots dos equips que qualsevol error els podia condemnar. Malgrat les ocasions, ben solucionades per Grau i Egurrola, les anades i les vingudes no han estat tan constants i el 4-4 ha costat que es mogués. Finalment, quan els penals ja s’oloraven, ha aparegut el ‘killer’ de San Juan, que no s’ho ha pensat dues vegades per enviar la bola al fons de la xarxa després d’una bona passada de Pau Bargalló (4-5, min 59). Un gol que, ara sí, permet al Barça tornar cap a Barcelona amb la cinquena Copa Intercontinental de la història de la secció.

LA FITXA

Porto, 4
Barça Lassa, 5

Porto: Carles Grau, Rafa, Nalo Garcia, Hélder Nunes, Gonçalo Alves –cinc inicial- Telmo Pinto, Poka, Giulio Cocco, Hugo Santos.

Barça Lassa: Sergio Fernández, Marc Gual, Pablo Álvarez, Pau Bargalló, Panadero –cinc inicial- Egurrola, Joao, Alabart, Matias Pascual, Nil Roca.

Gols: 0-1, Panadero, de penal (min 3). 1-1, Nalo Garcia (min 8). 2-1, Gonçalo Alves (min 15). 2-2, Pablo Álvarez (min 19). 3-2, Gonçalo Alves (min 27). 3-3, Pablo Álvarez (min 29). 4-3, Gonçalo Alves (min 33). 4-4, Joao (min 38). 4-5, Pablo Álvarez (min 59).

Àrbitres: Sergio Insua, Roberto Montiveros. Blava a Nil Roca, per part del Barça, i a Rafa i Gonçalo Alves, per part del Porto.

Assistència: Unes 7.300 persones a l’Aldo Cantoni.