UD Oliveirense – Barça Lassa: S’acaba la ratxa europea (4-2)

Els d’Edu Castro cauen contra el conjunt portuguès en un matx on l’exblaugrana Barroso ha anotat dos gols claus per a la derrota culer

La UD Oliveirense i el Barça Lassa s’han vist les cares en un duel europeu amb molts al·licients (4-2) disputat al Pavilhão Dr. Salvador Machado. Els exblaugranes Marc Torra i Xavi Barroso –autor d’un doblet- s’enfrontaven al seu antic equip, i els germans Jordi –dos gols- i Pau Bargalló es veien les cares, en un matx en què tots dos han estat protagonistes i on s’ha trencat la ratxa de 12 partits blaugrana (11 victòries i 1 empat) en competició europea.

Ha estat, precisament, Jordi Bargalló qui ha inaugurat el marcador al minut dos després de picar una bola des de darrere de la porteria. La diana ha sorprès als d’Edu Castro, que han intentat reaccionar ràpidament sense fortuna. L’equip de Renato Garrido s’ha mostrat còmode defensant i sortint a la contra, una situació amb la qual han creat perill als dominis de Sergio Fernández.

Per això, Edu Castro ha decidit aturar el matx. I al minut 12, Ignacio Alabart ha empatat el duel amb un xut de cullera per anotar el seu 19è gol en 22 partits.

De l’1-2 al 2-1

Amb l’electrònic igualat, el Barça Lassa ha millorat les seves prestacions i s’ha pogut avançar al minut 20 amb un penal, però Puigbí ha rebutjat el xut de Panadero. Amb la mala sort que, en el contraatac portuguès, l’exblaugrana Barroso ha fet el seu primer gol, el 2-1, amb un fort xut de pala que ha avançat l’Oliveirense minuts abans del descans.

Intercanvi de cops en l’inici del segon temps

La represa ha començat amb una falta directa a favor del Barça Lassa després d’una targeta blava a Jorge Silva per simular. Tot i això, Pau Bargalló no l’ha pogut transformar. Però en la jugada posterior, el ‘8’ blaugrana s’ha refet per assistir a João Rodrigues (sis gols en tres partits de competició europea), que ha empatat amb un gran remat al segon pal.

Barroso, botxí blaugrana

Però la resposta local ha estat immediata i Jordi Bargalló ha tornat a avançar l’Oliveirense després de batre per sota el cos a Sergio Fernández (min 29). En aquest punt del partit, el joc ha entrat en una dinàmica d’anada i tornada, i Barroso ha fet el 4-2 amb un xut a mitja alçada al minut 36. A partir d’aquest moment, el Barça Lassa s’ha bolcat en atac buscant els dos gols de l’empat, però l’Oliveirense s’ha defensat amb encert. Així doncs, tots dos equips es tornaran a veure les cares a la fase de grups de la Lliga Europea el proper 19 de gener, i els d’Edu Castro passen pàgina per centrar-se en el matx contra l’Igualada d’aquest pròxim dimecres.

Oliveirense, 4
Barça Lassa, 2

UD Oliveirense: Xebi Puigbí, X.Barroso, Marc Torra, Jordi Bargalló i Jorge Silva –cinc inicial- Moreira, Cancela, Garcia i Barreiros.

Barça Lassa: Sergio Fernández, Gual, Pablo Álvarez, P.Bargalló i Panadero –cinc inicial- Pascual, Nil Roca, I.Alabart i J.Rodrigues.

Gols: 1-0 Bargalló (min 2), 1-1 I.Alabart (min 12), 2-1 Barroso (min 21), 2-2 João Rodrigues (min 28), 3-2 Jordi Bargalló (min 29). 4-2 Barroso (min 36).

Àrbitres: Massimilano Carmazzi i Joseph Silecchia. Han mostrat targeta blava a Jorge Silva (min 27).