Valongo Colquímica – Barça: A ritme de ‘Champions’!

Valongo Colquímica – Barça: A ritme de ‘Champions’!

(22.30 hores, WSE TV) El Barça es disputa la primera posició del grup en un desplaçament exigent a Portugal

El mes de febrer agafa ritme de creuer. O més ben dit, ritme de Champions! El Barça d’hoquei patins afronta aquest dijous la segona jornada de la fase de grups de la WSE Lliga de Campions, amb un exigent partit a domicili contra el Valongo Colquímica (22.30 hora de Barcelona, WSE TV). “Anem a una pista molt complicada”, afirma Edu Castro. “El Valongo és un equip molt seriós, que juga molt junt en defensa, que obre la pista i surt amb contracops molt elèctrics. És un equip que ho està fent molt bé a la seva competició”.

El Barça va imposar-se al Forte (6-2) en el retorn europeu després de tres anys d’espera i, a Itàlia, el Valongo va imposar-se al Lodi (0-3). Per tant, els tres punts en joc son molt importants per agafar avantatge en la primera posició del Grup C.

Per afrontar aquest partit, el Barça s’ha exercitat aquest dimarts al Palau Blaugrana i, durant el dimecres, s’ha desplaçat fins a Portugal i ha realitzat la corresponent prova de pista a Valongo, una localitat propera a Porto on l’hoquei es viu amb molta passió. Abans d’iniciar el viatge, Ignacio Alabart ha rebut l’alta mèdica: “És una alta important després de no haver pogut disputar els dos últims partits”, descriu Castro.

El conjunt entrenat per l’exporter català Joan Ignasi Edo Bosch és considerat una de les revelacions de la lliga portuguesa. Es troba en cinquena posició i, aquesta temporada, s’ha imposat en la Copa Continental. A banda, també s’haurà de tenir en compte el factor pista d’un pavelló conegut com a ‘San Siro’. Qui coneix bé el parquet lusità és el blaugrana Joao Rodrigues: “A Valongo es viu molt l’hoquei i gaudirem de l’ambient del pavelló”.

Rodrigues també destaca que s’afronta “un partit molt important i lluitarem per aconseguir els tres punts”. “Serà un partit difícil, amb un equip jove però amb grans jugadors i, per tant, haurem de mostrar la millor versió del Barça”.

A la jove plantilla portuguesa hi ha el porter Xano Edo, fill de l’entrenador i a l’hoquei formatiu blaugrana entre el 2017 i el 2022 (cedit dos cursos al Calafell). També cal tenir en compte jugadors argentins com Facu Bridge (exLiceo) i Facundo Navarro, així com el capità Nuno Santos i portuguesos com Diogo Abreu, Rafael Bessa, Miguel Moura i Xico Silva.

Els únics precedents son els de les semifinals europees 1977/78 i els dels quarts de final 2013/14, amb tres victòries blaugranes i una derrota. Els àrbitres del duel d’aquest dijous seran els italians Franco Ferrari i Massimiliano Carmazzi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut