Garatge Plana Girona – Barça: Victòria per tancar l'any (3-5)

Els blaugranes sumen el dotzè triomf consecutiu a la Lliga en el partit 200 d'Edu Castro a la banqueta

El Barça aconsegueix la victòria (3-5) en el darrer partit de l’any després d'una segona part frenètica on el conjunt local ha remuntat dos gols de desavantatge. Els culers han vist com el conjunt gironí capgirava el marcador i es posava per davant a falta de menys de 10 minuts per a acabar el partit. Els d'Edu Castro, però, han estat capaços de donar-li la volta un altre cop al marcador i ha aconseguit la victòria gràcies al gol d'Helder Nunes i als doblets de João Rodrigues i Sergi Panadero.

Intensitat inicial

El Girona no ha posat les coses gens fàcils al Barça. L'equip d'Edu Castro, que ha arribat als 200 partits com a primer entrenador blaugrana, ha sortit al partit amb moltes ganes d'endur-se els tres punts, imposant la seva personalitat i pressionant ben amunt els locals per tal de tenir el domini del partit. Els culers han atacat amb insistència la porteria de Jaume Llaverola, però l'encert en les aturades de l'igualadí ha dificultat molt que el Barça obrís la llauna.

Sergi Fernández, per la seva banda, també ha realitzat intervencions de mèrit en una primera meitat molt disputada. La intensitat de tots dos equips ha dificultat l'arribada del gol, però quan faltaven 54 segons per a la finalització del primer període, el 'pitxitxi' João Rodrigues ha aconseguit batre el porter local i avançar els blaugranes al marcador (min. 25, 0-1).

Victòria per tancar el 2021

Amb el Barça per fi per davant en el marcador, la segona meitat pintava més plàcida que la primera. Encara més quan João, transformant un penal, ha arribat als 20 gols a la Lliga i ha doblat la diferència en l'electrònic (min. 31, 0-2). L'equip de Ramon Benito, però, no ha abaixat els braços i ha aconseguit capgirar el marcador en tan sols set minuts.

El primer a batre la porteria de Sergi Fernández ha estat Gerard Pujol, que amb un xut potent apropava els gironins en el marcador (min. 36, 1-2). Després, un doblet de 'Litus' Sánchez amb una rematada dins l'àrea (min. 40, 2-2) i amb una picada des de darrere la porteria (min. 43, 2-3), avançava els locals en el marcador.

La reacció blaugrana, però, no s'ha fet esperar i Helder Nunes ha empatat el partit un parell de minuts després (min. 45, 3-3). Pocs instants més tard, dos gols seguits de Sergi Panadero, amb una rematada dins l'àrea (min. 46, 3-4), primer, i amb un xut de cullera (min. 46, 3-5), després, han sentenciat el partit. D’aquesta manera, el Barça tanca el 2021 amb 12 victòries en 12 partits a la Lliga.

FITXA DEL PARTIT

Girona, 3

Barça, 5

Girona: Jaume Llaverola, Moi Aguirre, Gere Rovira, Raul Pelícano i Àlex Grau –cinc inicial-, Marc Vázquez, Biel Nadal, Gerard Pujol i Carles Sánchez.

Barça: Sergi Fernández, Matias Pascual, Sergi Panadero, João Rodrigues i Ignacio Alabart,  -cinc inicial- Pau Bargalló, Nil Roca, Sergi Llorca i Helder Nunes.

Gols: 0-1, João Rodrigues (min. 25); 0-2, João Rodrigues (penal) (min. 31); Gerard Pujol (min. 36, 1-2); Litus Sánchez (min. 40, 2-2); Litus Sánchez (min. 43, 3-2); Helder Nunes (min. 45, 3-3); Sergi Panadero (min. 46, 3-4); Sergi Panadero (min. 46. 3-5).

Àrbitres: Erik Rivas Martín i David Pedrola Valls. Faltes: 9-6.