Barça - Liceo: Amb la força del Palau per ser més líders! (8-7)

Els d’Edu Castro guanyen el Clàssic contra els gallecs en un autèntic partidàs d’hoquei patins, emocionant fins al final, i s’escapen a cinc punts del seu perseguidor a la OK Lliga

Cop sobre el parquet del Barça d’hoquei patins. Els d’Edu Castro han derrotat el Deportivo Liceo (8-7) i són encara més líders de la Parlem OK Lliga. I ho han fet en un partit emocionant, intens, amb alternatives i que ha fet gaudir els presents al Palau Blaugrana, que novament ha tornat a ser màgic. Perquè, en un nou clàssic de l’hoquei, ha empès els seus fins a la victòria, fins i tot en els moments més complicats, per tal que el Barça ara ja sumi cinc punts de marge respecte el seu perseguidor a la classificació.

Triomf vibrant i elèctric en un duel amb hat-tricks d’Helder Nunes i Joao Rodrigues, així com els gols de Nil Roca i Pau Bargalló, que han permès, doncs, celebrar amb honors el 50è aniversari del Palau Blaugrana.

El Liceo colpeja primer

Com es preveia, no ha estat un rival fàcil, ja que el Liceo ha exigit de valent els d’Edu Castro. La intensitat i el ritme dels dos equips ha fet viure un espectacle únic des del primer minuts fins a l’últim. L’intercanvi de cops (i de gols) ha estat constant, però finalment la balança s’ha decantat del cantó local.

Tot ha començat molt ràpidament, quan Marc Grau ha rematat una bola penjada al segon pal (0-1, min 3) per avançar el Liceo. I encara podria haver ampliat les diferències, però Sergi Fernández ha aturat una falta directa d’Adroher després d’una blava de Sergi Llorca (min 12).

Això ha donat ales el Barça que, malgrat la inferioritat, ha pogut empatar amb un gol d’Helder Nunes, que ha rematat dins l’àrea (1-1, min 13). A més a més, i només un minut més tard, Nil Roca ha posat per davant els d’Edu Castro amb un autèntic golàs, després de creuar tota la pista i definir molt bé davant Grau (2-1, min 14).

mini_2021-10-24_FCBhoqueivsLICEO_45

Però el Liceo, seguint la tònica del partit, no ha baixat els braços i ha seguit pressionant. Així, en un contracop, una bona definició de Jordi Adroher ha posat novament l’empat amb què s’ha arribat al descans (2-2, min 21).

Hat-trick d’Àlex Rodríguez

A la represa, la intensitat i el ritme han continuat i els gols han continuat arribant.

L’aparició d’Àlex Rodríguez ha fet semblar que el Liceo s’emportaria el triomf. Primer, i després d’una blava d’Helder Nunes, ha transformat un llançament directe (2-3, min 31). Tot i que, set segons després, Pau Bargalló ha tornat a posar l’empat (3-3, min 31), després d’una assistència de Nil Roca, de nou Àlex Rodríguez ha tornat a moure el marcador a favor dels gallecs, en la 15à falta del Barça, amb un altre llançament de falta directa (3-4, min 37). A més, el mateix jugador ha completat el seu hat-trick quan ha rematat al segon pal un contracop (3-5, min 38).

Apareix la màgia del Palau

Però el Barça no ha baixat els braços i s’ha posat a remar contracorrent per intentar remuntar el marcador. Ho ha aconseguit, empès pel seu públic, amb una nova falta directa de Joao Rodríguez (4-5, min 39), un autèntic golàs d’Helder Nunes (5-5, min 39) i l’enèsima falta directa que ha acabat al fons de la porteria, novament gràcies a l’estic de Joao Rodrigues (6-5, min 46).

A més, de portuguès a portuguès, Helder Nunes, amb una rematada de pala espectacular, ha ampliat diferències (7-5, min 47).

mini_2021-10-24_FCBhoqueivsLICEO_84

Però, quan ja semblava definitiu, Adroher (7-6, min 47) i Carballeira (7-7, min 48) han tornat a empatar el duel. De forma momentània, però, perquè una nova falta a favor i un nou llançament directe d’un efectiu Joao Rodrigues ha fet explotar el Palau d’alegria amb, l’ara sí, gol de la victòria a un minut per al final (8-7, min 49).

mini_2021-10-24_FCBhoqueivsLICEO_89

D’aquesta manera, el Barça continua invicte a la Lliga després de les primeres set jornades. El Liceo, per la seva part, perd aquesta condició després de la derrota al Palau. Ara, sense temps per descansar, els d’Edu Castro ja miren cap al proper dimarts, quan l’equip es desplaci a Alcobendas en la darrera jornada abans de l’aturada del mes de novembre per la disputa de l’Europeu.

LA FITXA

Barça, 8
Deportivo Liceo, 7

Barça: Sergi Fernández, Alabart, Matias Pascual, Pau Bargalló, Joao Rodrigues –cinc inicial- Sergi Panadero, Nil Roca, Sergi Llorca i Helder Nunes.

Liceo: Carles Grau, Marc Grau, Roberto Di Benedetto, Jordi Adroher, César Carballeira –cinc inicial- Maxi Oruste, Jordi Burgaya i Àlex Rodríguez.

Gols: 0-1, Marc Grau (min 3). 1-1, Helder Nunes (min 13). 2-1, Nil Roca (min 14). 2-2, Jordi Adroher (min 21). 2-3, Àlex Rodríguez (min 31). 3-3, Pau Bargalló (min 31). 3-4, Àlex Rodríguez (min 37). 3-5, Àlex Rodríguez (min 38). 4-5, Joao (min 39). 5-5, Helder Nunes (min 39). 6-5, Joao (min 46). 7-5, Helder Nunes (min 47). 7-6, Adroher (min 47). 7-7, Carballeira (min 48). 8-7, Joao Rodrigues (min 49).

Àrbitres: Toni Ribó, Daniel Villar. Blava als locals Sergi Llorca i Helder Nunes i als visitants Carballeira, Àlex Rodríguez i Marc Grau.