Liceo - Barça: S'escapa el desig de la Copa (3-2)

Liceo - Barça: S'escapa el desig de la Copa (3-2)

Els d'Edu Castro, tot i mostrar caràcter en tot moment, han caigut derrotats en la final gràcies a l'encert dels gallecs en les faltes directes

No ha pogut ser. El Barça ha perdut la final de Copa del Rei davant el Liceo (3-2). En un matx intens i lluitat de principi a fi, els d'Edu Castro han vist com s'ha escapat la possibilitat d'alçar la cinquena copa consecutiva. Les dianes de Matias Pascual i Ignacio Alabart han estat insuficients davant la inspiració gallega en les faltes directes. 

Egurrola sosté els culers

La pressió ha pesat sobre els estics culers. No solament per l'ambient hostil del Palacio de los Deportes de Riazor. També pel setge del Liceo sobre la porteria d'Aitor Egurrola. Amb el pes del joc, els gallecs han testat els reflexos de l'1. Intractables en tots i cada un dels llançaments rivals.

Les extremitats del pop han dinamitat les escasses aproximacions culers. Panadero i Helder Nunes tampoc han trobat el forat en la porteria. Perquè Carles Grau ha tapiat els tres ferros del Liceo. Així doncs, amb focus pels porters d'ambdós conjunts, les dianes no han comparegut en la primera part. 

La bola aturada desfà la igualtat 

Un període que ha vist com, progressivament, els d'Edu Castro han dibuixat i instal·lat la igualtat. Tot en un context intens, on les defenses han imperat, des de l'inici de la final. L'equilibri i les escletxes dels murs gallecs i catalans s'han trencat amb l'aparició de les faltes directes. Amb fortuna oposada. Si Pau Bargalló ha errat la bola aturada, Jordi Adroher i César Carballeira l'han transformat (2-0, min. 35).

La inspiració del capità del FC Barcelona ha tingut fi en aquestes dues faltes directes quasi seguides. El seu homòleg en la porteria del Liceo també ha vist finalitzada la seva impermeabilitat amb una jugada combativa de Matias Pascual. A remolc en l'electrònic i a contracorrent per l'ambient de la grada, els barcelonistes han mostrat caràcter.

A tomba oberta, el Barça ha buscat l'empat davant un inspirat 1. I l'ha trobat. De nou, gràcies a la mecànica de llançament de pala imparable d'Alabart; el 33 ha deixat la seva emprenta per tercera vegada en aquesta copa. Una alegria efímera. Perquè el conjunt corunyés, després d'un refús en una falta directa, ha recuperat l'avantatge. Una distància que el Barça ha intentat trontollar, però sense èxit. 

Així doncs, el FC Barcelona ha acabat la temporada amb derrota en la final de la Copa del Rei. El desig coper s'ha esfumat i la cinquena copa consecutiva, també. 

FITXA DEL PARTIT 

Liceo, 3
Barça, 2

Liceo: Carles Grau, Dava Torres, Franco Platero, César Carballeira i Roberto Di Benedetto -cinc inicial- Maximiliano Oruste, Jordi Adroher, Marc Grau
Barça: Aitor Egurrola, Pau Bargalló, Sergi Panadero, Helder Nunes i João Rodrigues -cinc inicial- Matias Pascual, Ignacio Alabart, Nil Roca, Pablo Álvarez 

Gols: 1-0, Jordi Adroher (falta directa) (min. 32); 2-0, César Carballeira (min. 35); 2-1, Matias Pascual (min. 36); 2-2, Ignacio Alabart (min. 42); 3-2, Jordi Adroher (min. 44)

Àrbitres: Rubén Fernández i Iván González. Han amonestat amb targeta blava el jugador del Barça João Rodrigues (min. 44)

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut