Benfica - Barça: S'esvaeix la Final Four (6-2)

Benfica - Barça: S'esvaeix la Final Four (6-2)

Els d'Edu Castro s'han topat una vegada i una altra contra la figura de Pedro Henriques, el principal argument perquè els culers no capgiressin l'electrònic

No ha pogut ser. El Barça no estarà present en la Final Four de la Lliga Europea després de perdre davant el Benfica (6-2). Els blaugranes han maldat per batre el porter lusità, molt inspirat en les boles aturades. Solament Sergi Panadero i Pablo Álvarez han estat capaços d'ensorrar el mur de l'rival. 

Ritme frenètic 

Un pas vertiginós. Aquest és el ritme que han imposat Benfica i Barça en les primeres patinades sobre el parquet del pavelló de Luso. L'ambició per buscar una victòria anhelada s'ha fet palesa ràpidament. I així s'ha traslladat a l'electrònic. En dos minuts, el partit ja ha cantat dos gols. Un per cada cantó. L'exbarcelonista Lucas Ordoñez, als 23 segons, i Sergi Panadero, després d'una assistència de Pau Bargalló, han estat els artífexs. 

La intensitat ha persistit. Però el context ha canviat. Si Sergi Fernández ha adquirit focus, les seves aturades brillants no han pogut evitar l'avantatge lusità. Abans del 3-1 del descans, el porter barcelonista ha negat la diana portuguesa amb dues aturades exitoses. Un u contra u davant Sergi Aragonès i un penal llançat per Diogo Rafael. Dues accions del Benfica que han  albirat el 2-1. Un resultat que s'ha fet realitat en un context de superioritat numèrica lisboeta; el rival n'ha estat l'autor. I, posteriorment, Gonçalo Pinto ha estat el següent en enviar la velocitat rival al fons de la xarxa -una diana al contracop on ni el Benfica ni els àrbitres han aturat el joc després que Helder Nunes rebés un cop d’un jugador rival-. 

Els porters s'imposen en la bola aturada

La bola aturada no ha pogut transformar el 3-1 de la primera meitat; també amb moltes interrupcions per les faltes d'ambdós conjunts. Pablo Álvarez i Pau Bargalló han perdut la partida davant un inspirat Pedro Henriques. El 10 blaugrana també ha estat una figura important en una falta directa davant el 71 portuguès. Una intervenció salvadora després d'un potent xut que l'ha obligat a deixar el seu lloc a Aitor Egurrola. 

Els d'Edu Castro s'han fixat la paraula remuntada entre cella i cella. D'aquesta manera, han imprès un ritme intens i frenètic per assetjar la porteria del Benfica. Uns tres ferros protegits sense fissures per Pedro Henriques. L'ha resolt favorablement les escomeses de Pablo Álvarez, d'Ignacio Alabart, en una falta directa, i d'Helder Nunes, també en dues altres accions a bola aturada. Els porters, perquè també han emergit les extremitats d'Egurrola, han escrit la seva lògica en les inferioritats numèriques dels seus equips.  

Els portuguesos sentencien

Les ganes i el joc culers per capgirar l'electrònic no s'han traduït en gols esperançadors. I en una nova acció repleta de velocitat el Benfica ha situat el 4-1. Un cop dur, acrescut amb el 5-1 i el 6-1. En conseqüència, la Final Four de la Lliga Europea s'ha esvaït. El gol final de Pablo Álvarez ha quedat en anècdota i només ha servit per difuminar lleugerament la manca d'efectivitat davant Pedro Henriques. 

Ara, els d'Edu Castro se centraran en l'OK Lliga. El pròxim partit és el dissabte 17 d'abril a la pista de l'Igualada (20 hores). Cal aixecar-se de l'eliminació europea i lluitar per la Lliga. 

FITXA DEL PARTIT

Benfica, 6
Barça, 2

Benfica: Pedro Henriques, Valter Neves, Diogo Rafael, Gonçalo Pinto i Lucas Ordoñez -cinc inicial- Sergi Aragonès, Danilo Rampulla, Miguel Vieira i Edu Lamas
Barça: Sergi Fernández, Pau Bargalló, Sergi Panadero, Nil Roca i João Rodrigues -cinc inicial- Aitor Egurrola, Helder Nunes, Matias Pascual, Ignacio Alabart i Pablo Álvarez

Gols: 1-0, Lucas Ordoñez (min. 1); 1-1, Sergi Panadero (min. 2); 2-1, Diego Rafael (min. 13); 3-1, Gonçalo Pinto (min. 19); 4-1, Sergi Aragonès (min. 37); 5-1, Lucas Ordoñez (falta directa) (min. 39); 6-1, Gonçalo Pinto (min. 44); 6-2, Pablo Álvarez (min. 49)

Àrbitres: Joaquim Pinto i Ruben Fernadez. Han amonestat amb targeta blava els blaugranes Helder Nunes (min. 12), Sergi Panadero (min. 27), Nil Roca (min. 40) i el lusità Diogo Rafael (min. 29). Faltes: 19-18

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut