Barça – Deportivo Liceo: Refermen el liderat amb contundència (9-3)

Hat-trick de Pau Bargalló, doblets de Matias Pascual i Pablo Álvarez i gols de Joao i Ignacio Alabart per ampliar fins a sis els punts de diferència al capdavant de la classificació de l’OK Lliga

El Clàssic de l’OK Lliga té propietari. I el liderat de la competició, també. No és un altre que el Barça d’hoquei patins, que ha guanyat el Liceo al Palau (9-3) per ampliar fins a sis els punts al capdavant de la classificació, a més del gol average. S’ha aconseguit en un partit d’altura, contra un rival que tenia l’opció d’assolir la primera posició, però que no ha pogut fer res davant dels gols de Matias Pascual (x2), Pablo Álvarez (x2), Joao i Ignacio Alabart, així com del hat-trick d’un Pau Bargalló que, abans del partit, i com si d’una premonició es tractés, ha rebut el guardó d’MVP de l’OK Lliga de la temporada passada.

Malgrat el resultat final, i tal i com es preveia, el Barça ha hagut de suar per endur-se aquest duel, que, recordem, estava previst per al 22 de desembre però que es va haver d’ajornar. Perquè, i tot i avançar-se ràpidament amb un gol de Pau Bargalló després d’una assistència d’Hélder Nunes (1-0, min 5), la pressió del Liceo ha estat molt elevada, especialment en el primer temps i en uns minuts de la segona part que ho han tornat a igualar tot.

El Liceo no baixa els braços

Amb l’1-0 en el marcador, i després d’unes faltes directes de Dava Torres i Maxi Oruste que podrien haver pujat al marcador, Franco Platero ha fet l’empat (1-1, min 17). El resultat al descans, però, ha acabat sent favorable als d’Edu Castro, gràcies a un minut d’altíssima eficàcia. Primer, per una passada d’Alabart que ha acabat amb una fuetada de Matias Pascual (2-1, min 20); mentre que posteriorment una canonada de Bargalló s’ha colat per l’escaire per enviar el partit cap a vestidors amb el 3-1 (min 21).

El segon temps ja ha estat diferent, amb un Liceo més aculat en defensa i amb un Barça que ha portat més el pes del joc ofensiu. La dificultat del matx, però, ha continuat sent alta. Com a mínim fins al tram final.

Sí que és cert que, en una jugada ràpida, un brillant passada d’Hélder Nunes ha estat desviada per Bargalló, que ha marcat el seu tercer gol de la nit (4-1, min 28). Però ha aparegut Marc Grau per reduir diferències i tornar a posar el Liceo dins del partit, primer mitjançant un xut directe (4-2, min 34) i després amb una rematada de primeres en una jugada d’estratègia (4-3, min 37).

La sentència arriba en pocs minuts

El Barça no volia deixar escapar el partit i ha posat la directa cap al triomf per deixar molt tocat l’equip gallec, ara ja sí sense capacitat de reacció. Joao Rodriguez, de penal, ha tornat a portar la calma al Palau (5-3, min 38), mentre que una jugada personal d’Alabart (6-3, min 41) i el segon gol de la nit de Matias Pascual (7-3, min 42) han deixat pràcticament vist per sentència el duel. L’ha acabat de tancar el que faltava, Pablo Álvarez, amb un doblet definitiu (8-3, min 44; 9-3, min 48). Resultat que permet al Barça refermar-se al capdavant de la classificació de l’OK Lliga quan queden només sis jornades pel final de la fase regular.

La fitxa

Barça, 9

Deportivo Liceo, 3

Barça: Aitor Egurrola, Panadero, Pau Bargalló, Pablo Álvarez, Hélder Nunes –cinc inicial- Alabart, Joao, Nil Roca, Matias Pascual.

Liceo: Carles Grau, Marc Grau, Roberto Di Benedetto, Franco Platero, Dava Torres –cinc inicial- Maxi Oruste, Bruno Di Benedetto, Facundo Bridge, Ciocale.

Gols: 1-0, Bargalló (min 5). 1-1, Franco Platero (min 17). 2-1, Matias Pascual (min 20). 3-1, Bargalló (min 21). 4-1, Bargalló (min 28). 4-2, Marc Grau (min 34). 4-3, Marc Grau (min 37). 5-3, Joao (min 38). 6-3, Alabart (min 42). 7-3, Matias Pascual (min 42). 8-3, Pablo Álvarez (min 44). 9-3, Pablo Álvarez (min 48).

Àrbitres: Jonathan Sánchez, Daniel Picó. Blava per als locals Hélder Nunes i Nil Rica i per als visitants Marc Grau (2) i Maxi Oruste.