El debut de Xano Edo, el primer porter portuguès del Barça d’hoquei

El jove de 18 anys, porter de l’hoquei formatiu blaugrana des de fa tres temporades, debuta amb el primer equip a Sarzana

El Barça d’hoquei patins va aconseguir aquest dissabte una gran golejada a Sarzana (0-10), en un triomf en que també hi va haver un gran protagonisme de dos jugadors de La Masia nascuts ja en el segle XXI: Xano Edo i Marc González.

El primer porter portuguès

Xano Edo, de 18 anys, està vivint la seva tercera temporada en l’hoquei formatiu blaugrana. I aquest dissabte va tenir els seus primers minuts amb el primer equip, convertint-se així en el primer porter portuguès en debutar. La seva presència a la convocatòria per anar a Sarzana va ser per cobrir la baixa per sanció de Sergi Fernández (a la semifinal de la passada edició de la Lliga Europea).

El context del partit va afavorir la seva participació en el partit, ja que Edu Castro va ordenar el canvi al minut 43 de partit amb un contundent 0-8 al marcador. El fill del català Joan Ignasi Edo Bosch, qui també va ser porter junior al Barça i després va protagonitzar una llarga carrera al Porto, va entrar a pista en substitució d’Aitor Egurrola.

En els set minuts a pista, Xano Edo va solucionar amb èxit les accions ofensives del Sarzana. L’anècdota del debut va ser que els àrbitres Almeida i Vieira van impedir que jugués amb la samarreta negra (destinada al tercer porter blaugrana amb el dorsal 99) perquè el conjunt italià també vestia de negre. Per tant, Egurrola va haver-li de cedir la seva samarreta i Xano Edo va jugar lluint el cognom i el dorsal ‘1’ de l’esportista de la història del FC Barcelona amb més títols.

El primer gol de Marc González

Marc González ja va debutar amb el primer equip i a la Lliga Europea el curs 2017/18 i aquest dissabte va poder celebrar el seu primer gol. Amb 19 anys, el jove de Sitges està disputant el sisè curs a Can Barça després de completar les etapes d’Infantil, Juvenil i Junior. I, tal com va passar a l’OK Lliga, va ser convocat per a la primera jornada europea degut a la baixa per lesió de Nil Roca.

Edu Castro també va donar-li entrada amb el 0-8 al marcador i, amb la quinzena falta de l’equip local, Marc González va ser l’encarregat d’executar la falta directa per cloure l’electrònic amb un 0-10.

Debut del Barça B amb victòria

Sense Xano Edo ni Marc González, que tornaven d’Itàlia, el Barça B va iniciar aquest dissabte la campanya d’OK Liga Plata amb una victòria contra el Rivas (0-3). Els gols van ser obra de Martí Gabarró, Chino Miguélez i Aleix Ordoñez.