La Lliga Europea comença a Itàlia contra el nouvingut Sarzana

La Lliga Europea comença a Itàlia contra el nouvingut Sarzana

Descobreix les principals característiques del Sarzana, el rival que el Barça visitarà en l’estrena a la màxima competició continental

El Barça inicia aquest dissabte (21.00 hores, CERS TV) el camí a la Lliga Europea 2019/20. El conjunt barcelonista, fidel a la màxima cita continental i campió en vint-i-dues ocasions, s’estrena a domicili davant un nouvingut: el Credit Agricole Sarzana.

A continuació descrivim tres punts a tenir en compte sobre el rival:

‘Benvenuti all inferno’

34 de llarg i 17 d’ample. Aquests són els metres que té la pista del Sarzana, considerablement menys que els 40x20 habituals en els escenaris d’OK Lliga. L’arribada del Barça a la petita localitat italiana ha aixecat molta expectació i, de ben segur, que el pavelló estarà ple a vessar, . Els locals qualifiquen "d’infern" l’ambient que es viurà al ‘Vecchio Mercatto’, nom que fa honor a la funcionalitat que tenia l’actual pista.

La plantilla blaugrana viatjarà aquest dijous cap a Itàlia i el divendres farà la corresponent prova de pista. Però per afrontar el duel amb més garanties i adaptar-se a les dimensions, el cos tècnic ha optat per entrenar al Palau Blaugrana fent exercicis en espais més reduïts i també s’ha exercitat aquest dimarts a la petita pista del Club Patí Sant Ramon, amb la presències dels joves jugadors i alumnes del club i escola de Vilafranca del Penedès. 

Alessandro Bertolucci lidera un equip molt jove

El mític exjugador italià, campió del món el 1997 entre d’altres grans èxits, és l’entrenador del Sarzana des de la temporada passada. El gran dels germans Bertolucci, que combina la defensa individual amb la zonal, és el màxim responsable d’un equip en que el jugador més veterà acaba de fer trenta anys. Es tracta del capità Davide Borsi, jugador que porta el pes de l’equip en atac i en defensa, juntament amb Francesco Rossi, que ja va enfrontar-se al Barça amb el Forte dei Marmi.

Simone Corona és l’encarregat de posar-se sota pals mentre que els tres argentins de la generació del 1998 (Fran Ipiñazar –ja al Sarzana el curs passat–, Jero Garcia i Negro Moyano) aporten una bona dosi de velocitat i tècnica en un equip que també compta amb Andrea Fantozzi i Mattia Rispogliati.

Progressió en l’última dècada

El d’aquest dissabte serà el primer partit del Sarzana en Lliga Europea. S’hi ha inscrit amb la condició de finalista de l’última edició de la Copa italiana, el seu gran èxit juntament amb l’última final de la WS Europe Cup a Lleida. El club es va fundar el 1993, fruit d’una fusió, i tot just acumula una dècada a l’elit de l’hoquei italià.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut