Caldes-Barça: Campions de la Lliga Catalana! (3-4)

Els d’Edu Castro s’emporten el títol per sisena vegada en un duel que s’ha decidit a la pròrroga

Una victòria que val un títol. I no un trofeu qualsevol per a Aitor Egurrola. El Barça d’hoquei patins s’ha proclamat campió de la Lliga Catalana després d’imposar-se al Cades a la pròrroga (3-4). A més, amb aquest trofeu, Aitor Egurrola ja suma 72 títols com a blaugrana i es converteix en l’esportista del FC Barcelona amb més títols, superant així a David Barrufet. Un duel en què el porter Sergi Fernández ha entrat a la convocatòria després de perdre’s la semifinal per un procés víric.

Inici golejador

Començament de partit elèctric, amb molta intensitat i gols. I és que Bargalló i Matias Pascual han situat ràpidament el 0-2 favorable als blaugranes. Primer ha estat Pau Bargalló qui ha aprofitat una passada vertical de Matias Pascual. El mateix jugador argentí ha estat l’autor de la segona diana culer. El Barça, però, ha vist com el Caldes ha retallat diferències amb un gol al segon pal de Xavi Rovira.

A partir d’aquí ambdós conjunts han gaudit d’ocasions per ampliar el marcador, amb un Caldes més tancat en defensa i buscant empatar en el contracop. Aitor Egurrola sota pals ha demostrat la seva qualitat, evitant qualsevol opció d’empat.

Ignacio Alabart amplia diferències

L’inici de la segona meitat ha estat marcada pel domini de les defenses per sobre dels atacs dels dos conjunts. Egurrola ha seguit acumulant aturades de mèrit i el Caldes ha enviat una bola al pal. Ignacio Alabart, però, ha ampliat diferències amb un gran llançament de pala al minut 34.

Final obert

El matx ha arribat en el tram final i el Barça d’hoquei patins ha pogut situar l’1-4 amb la desena falta del Caldes. Bargalló no ha pogut marcar davant el porter Gerard Camps. Pocs segons després el Caldes ha situat el 2-3 que deixava el partit encara més obert. El Barça ha pogut marcar el quart gol, però el porter del conjunt rival ho ha evitat. El Caldes no ha perdonat i ha empatat a menys de dos minuts pel final forçant així la pròrroga.

Matias Pascual decideix a la pròrroga

En el temps extra Matias Pascual ha tornat a situar el Barça per davant rematant a l’aire una bola davant Gerard Camps. D’aquesta manera, els blaugranes s’han proclamat campions de la Lliga Catalana  per sisena vegada en un títol històric per a Aitor Egurrola.

Caldes, 3
Barça, 4

Caldes: Gerard Camps, Alexandre Acsensi, Roger Acsensi, Xavi Rovira i Cristian Rodríguez –cinc inicial-, Ferran Rosa, Álvaro Borja, Sito Ricard, Marcos Blanqué.

Barça: Aitor Egurrola, Matias Pascual, Pablo Álvarez, Pau Bargalló i Ignacio Alabart –cinc inicial-, João Rodrigues, Sergi Panadero, Helder Nunes, Nil Roca.

Gols: 0-1, Bargalló ( min 5); 0-2, Matias Pascual (min 6); 1-2, Xavi Rovira (min 7); 1-3, Ignacio Alabart (min 34); 2-3, Xavi Rovira (min 44); 3-3, Cristian Rodríguez (min 48); 3-4, Matias Pascual (min 52).

Àrbitres: López Expostio i Buixeda. Faltes: 9 i 12.