Barça–Girona CH: Triomf treballat en el retorn al Palau (3-1)

Els d’Edu Castro s’imposen a un combatiu rival en el primer partit del curs dels blaugranes a casa

Amb una victòria suada. Així ha començat el Barça d’hoquei patins 2019/20. Els d’Edu Castro s’han imposat al Girona CH 3-1 en la primera jornada de la Lliga Catalana. Els culers han vist com el Girona igualava a la segona meitat la diana inicial de João Rodrigues. Després de molts minuts buscant trencar l’empat el Barça aconseguit la victòria amb les dianes de Sergi Panadero, en el seu retorn a les pistes després de la lesió, i Matias Pascual.

El partit no ha pogut començar millor pels interessos del Barça. I és que als tres minuts de joc João Rodrigues ha avançat als blaugranes en una de les primeres ocasions de perill dels homes d’Edu Castro. Els culers han mantingut el domini del matx i de les ocasions de perill, si bé el Girona ha posat a prova a Sergi Fernández sota pals en més d’una ocasió. La seguretat del porter barcelonista ha resultat clau per mantenir l’avantatge en el marcador.

Pau Bargalló ha gaudit de la ocasió més clara del Barça per situar el 2-0, en una jugada individual que ha acabat rebotant al pal. En el minut 22 el Girona hauria pogut situar l’empat en una falta directa després d’una targeta blava a Nil Roca, però entre Sergi Fernández i el pal han evitat la diana de l’exblaugrana Xevi Gurri. Un conjunt gironí que s’ha presentat al Palau Blaugrana amb les baixes de Gerard Pujol i David Carles.

Una primera meitat especial perquè s’ha produït el debut al Palau de Helder Nunes i el retorn de Sergi Panadero, després de superar la lesió patida a la última Copa del Rei. Pel que fa al jugador portuguès no ha pogut marcar en una falta directa generada per una targeta blava de l’exblaugrana Oriol Garcia just abans del descans.

Empata el Girona

La segona meitat ha començat amb molta intensitat i amb ocasions clares per als dos conjunts, però tant el porter gironí Jaume Llaverola com el culer Sergi Fernández han evitat que el marcador es mogués. Una igualtat que ha desfet Humberto Mendes amb un xut de pala des de lluny als 32 minuts de la represa. A partit d’aquí el protagonisme ha seguit essent pels dos porters, que han aturat totes les opcions gironines i blaugranes de desfer l’empat.

Igualtat màxima

El partit es mantenia obert amb el pas dels minuts i això s’ha mantingut amb la desena falta gironina. Alabart no ha pogut superar Marçal Coll, porter que havia sortit pocs segons abans en substitució de Llaverola. Pocs segons després arribaria la desena falta blaugrana i Humberto Mendes acabaria enviant la bola al pal.

Panadero i Pascual desfan l’empat

Una diana de Sergi Panadero després de diversos minuts d’ocasions blaugranes, aprofitant una passada de Pau Bargalló, ha desfet l’empat (2-1, min 45). A les acaballes del matx Matias Pascual ha sentenciat la victòria situant el 3-1 en una gran acció. D’aquesta manera el Barça ha tancat amb un triomf el primer partit del curs al Palau. El proper partit dels d’Edu Castro serà el proper dimarts 27 d’agost al Vendrell contra el Club Patí Calafell Tot l’Any (20.00 hores), corresponent a la jornada 2 de la Lliga Catalana.

Barça, 3
Girona CH, 1

Barça: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Matias Pascual, Pau Bargalló i João Rodrigues –cinc inicial-, Sergi Panadero, Antonio ‘Chino’ Miguélez, Nil Roca i Helder Nunes.

Girona CH: Jaume Llaverola, Oriol Garcia, Humberto Mendes, Pau Palacín i Xevi Gurri –cinc inicial-, Aniol Mangas, Josep Hernández i Marçal Coll.

Gols: 1-0, João Rodriguez (min 3); 1-1, Humberto Mendes (min 32); 2-1, Panadero (min 45); 3-1, Matias Pascual (min 49).

Àrbitres: Oriol Pérez i Miguel Lapedriza. Targeta blava a Nil Roca i Oriol Garcia. Faltes: 13 i 12.

Observacions: Abans de l’inici del matx el directiu Josep Ramon Vidal-Abarca ha entregat un reconeixement als campions del món Helder Nunes i João Rodriguez.