Barça Lassa – FC Porto: Una derrota cruel (1-1, 0-1)

El campió cau als penals i no podrà defensar el títol europeu

No ha pogut ser. El Barça Lassa no optarà a defensar la corona europea a la gran final de la Lliga Europea, després de caure als penals contra el Porto a les semifinals. Una tanda de penals amb la tensió al màxim ha colpejat un conjunt que, tot i avançar-se a l’electrònic amb un gol de Matias Pascual, ha vist com Gonçalo Alves igualava el matx al segon temps. Al final, la sort ha somrigut al conjunt portuguès i el Barça Lassa no podrà sumar el sisè títol del curs.

Tot i això, el Barça Lassa ha sortit decidit a imposar la seva condició de campió regnant, i Bargalló ha enviat al pal el primer intent del Barça Lassa en el minut tres. I en l’atac posterior, Matias Pascual, amb un fort xut de pala, ha inaugurat l’electrònic enviant la bola a l’escaire de Carles Grau en el minut quatre (1-0). La diana de l’argentí ha obert el partit, que ha entrat en un tram d’intercanvi de cops en el qual Sergi Fernández ha estat providencial. Un temps mort demanat per Guillem Cabestany, l’entrenador del Porto, ha augmentat la intensitat, amb contactes constants en cada acció.

Puja la temperatura

I en aquesta tessitura de partit ha arribat la primera targeta blava, a Carles Grau, en el minut 19 per una falta dins l’àrea. Bargalló ha executat la falta directa, però Filipe ha rebutjat el xut del ‘8’ culer. Pascual ha pogut ampliar la renda barcelonista dos minuts després, però ha estat frustrat per la fusta en una acció similar a la del gol, i ja en els instants finals del primer temps.

S'iguala el duel

I als quatre minuts de la represa, Gonçalo Alves ha entrat a l’àrea culer i ha empatat el matx amb una definició des de molt a prop (1-1). El gol ha esperonat el conjunt portuguès, i Sergi Fernández ha tornat a estar providencial per frustrar Cocco en el minut 35. La igualtat viscuda en els tres anteriors duels contra el Porto ha fet acte de presència, i el matx ha entrat en una fase similar a la dels duels a Barcelos i San Juan, en la qual els petits detalls marquen la diferència.

La primera part del temps extra ha seguit marcada per la igualtat a la pista, i tant Pablo Álvarez com Hélder Nunes han pogut desnivellar la balança, però tots dos jugadors s'han topat amb el pal. I en una segona part de la pròrroga pràcticament calcada, aquest cop ha estat Marc Gual qui ha enviat la bola al travesser, instants abans de rebre la segona targeta blava. I Sergi Fernández ha tornat a engrandir la seva figura negant, en dues ocasions, el gol a Hélder Nunes en la falta directa. Fins i tot Nalo, en la superioritat, ha enviat la bola al travesser en uns minuts de patiment blaugrana.

La crueltat dels penals

En una tanda de penals amb les revolucions al màxim, només Hélder Nunes ha estat capaç de foradar la xarxa, atorgant la victòria, d’aquesta manera, al Porto.

Fitxa del partit

FCB, 1 (0)
Porto, 1 (1)

Barça Lassa: Sergi Fernández, Marc Gual, M. Pascual, Pablo Álvarez i Pau Bargalló -cinc inicial- Egurrola (P.S), Nil Roca, Ignacio Alabart, João Rodrigues.

Porto: Carles Grau, Rafa, Nalo Garcia, Gonçalo Alves i Hélder Nunes -cinc inicial- Filipe (P.S), Telmo Pinto, Cocco, Poka.

Gols: 1-0 M. Pascual (min 4), 1-1 Gonçalo Alves (min 25)

Penals: 0-0 Gonçalo Alves (falla), 0-0 João Rodrigues (falla), 0-0 Poka (falla), 0-0 Pablo Álvarez (falla), Nalo (falla), 0-0 Ignacio Alabart (falla), 0-1 Hélder Nunes (gol), 0-1 Marc Gual (falla), 0-1 Telmo Pinto (falla) i 0-1 Pau Bargalló (falla).

Àrbitres: Luca Molli i Claudio Ferraro (Itàlia). Targeta blava a Carles Grau (min 19), Marc Gual (min 25 i 58) i vermella a Sergio Fernández (penals).