La història que s’ha de conèixer abans de tornar a Lisboa

La història que s’ha de conèixer abans de tornar a Lisboa

Ramon Pons, porter del primer Barça campió d’Europa, explica a João Rodrigues l’èxit del 1973 amb el nou llibre ‘Història de l’hoquei patins blaugrana’

La història del FC Barcelona té capítols de grans victòries arreu del món i, en el cas dels trofeus internacionals, Lisboa va ser la primera ciutat que va veure una Copa d’Europa aixecada per un equip barcelonista. Va ser l’estiu del 1973, quan l’equip d’hoquei patins entrenat per Josep Lorente va superar la final (5-3 al Palau i 7-7 a la tornada) davant el Benfica.

Ara, pocs dies abans de la Final Four que es jugarà a la ciutat lusitana, és una bona oportunitat per recordar aquella fita. I què millor que fer-ho amb dos protagonistes del 1973 i del 2019: Ramon Pons (porter del primer equip campió i president de l’Associació de Veterans de la secció) i João Rodrigues (golejador blaugrana que competirà a la seva ciutat natal).

Mitjançant el llibre ‘Història de l’hoquei patins blaugrana’, que es presentarà el proper 15 de maig a la Sala París (18.30 hores de Barcelona), Ramon Pons explica a João Rodrigues l’episodi triomfant del 1973. “Va ser l’inici d’una etapa. A partir d’aleshores s’han guanyat molts títols”.

En la trobada realitzada al vestidor blaugrana i amb la presència de les càmeres de Barça TV, Rodrigues assegura que “Lisboa és la ciutat més bonica del món”. El pitxitxi europeu (17 gols en 8 partits) no podrà fer de guia turístic perquè estarà concentrat en intentar conquerir la Lliga Europea a la ciutat que l’ha vist créixer. “Ara haurem de començar de zero una història nova, però l’equip està il·lusionat en poder guanyar”.

Les altres històries de Lisboa

La història triomfant del 1973 va tornar a repetir-se el 1980, superant la final a doble partit també contra el Benfica. En canvi, el 2016, l'equip d'hoquei patins no va poder imposar-se a la semifinal davant el mateix rival (a la tanda de penals).

Ara, en comptes de jugar a la casa del Benfica, la fase final de la màxima competició europea se celebrarà al pavelló João Rocha, propietat de l’Sporting Clube de Portugal. En cas de superar la semifinal d’aquest dissabte 11 de maig (13.00 hores, Barça TV) contra el Porto, s’haurà de disputar la final contra un equip lisboeta; ja sigui l’Sporting o el Benfica (diumenge, 19.00 hores).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut