Bidasoa Irún – Barça Lassa: Campions de la Copa Asobal! (23-37)

Els culers es proclamen campions del torneig del ko en superar amb comoditat al conjunt basc en un partit que ha quedat encarrilat a la primera meitat

Els de Xavi Pascual han superat al Bidasoa Irún (23-37) a la final de la Copa Asobal. Aquest és el vuitè títol consecutiu que suma el Barça Lassa i el 14è de la història del club. El partit ha quedat sentenciat a la primera meitat, on els blaugrana han dominat amb autoritat gràcies a una excel·lent actuació de tot l’equip, tan en atac com en defensa. A més, el capità Víctor Tomás ha sumat el seu 60è títol i només té per davant al mític David Barrufet, amb 71 trofeus.

Els blaugrana encarrilen la final

El conjunt culer ha sortit a la pista del Pavelló Barris Nord de Lleida en tromba i, en el minut 10, ja guanyava 0-5 gràcies a una excel·lent defensa i un contraatac letal. Els visitants no han pogut superar la intensitat dels jugadors barcelonistes, i és que el primer gol dels bascos no ha arribat fins al minut 14. En aquest sentit, l’actuació supèrbia de Pérez de Vargas (63% d’efectivitat) ha ajudat al Barça ha establir una distància considerable al marcador (2-11 al minut 20).

L’equip barceloní no s’ha relaxat en cap moment i, gràcies a una gran actuació coral de tots els jugadors, ha aconseguit eixamplar progressivament l’avantatge a l’electrònic. Tot i l’esforç mostrat, els rivals no ha pogut impedir que els blaugrana arribessin a la mitja part amb un resultat que deixava la final pràcticament sentenciada (7-18 al minut 30).

El Barça Lassa

A la sortida dels vestidors, el Barça Lassa ha demostrat el seu caràcter de campió i, lluny de relaxar-se han seguit lluitant com si fos el minut zero. La defensa enganxosa i compacte dels homes de Xavi Pascual ha propiciat pèrdues en l’equip rival que han castigat els extrems de l’equip culer. En aquest apartat han estat especialment inspirats de cara a porteria Mortensen i Víctor Tomás (9 i 5 gols respectivament).

En els minuts finals, els dos equips s’han relaxat i el partit ha entrat en un tram on ambdós conjunts han intercanviats diversos cops. Tot i això, els culers s’han continuat mostrant intractables i han acabat guanyant per 23 a 37. Amb la victòria, el Barça Lassa suma la seva vuitena Copa Asobal consecutiva i la 14ª de la història del club.

Bidasoa Irún, 23
Barça Lassa, 37

Bidasoa Irún: Rangel Luan (-), Iñaki Cavero (1), Adrian Crowley (0), Esteban Joaquin Salinas (3), Paco Barthe (2), Leo Renaud-David (3), Jon Azkue (8) –set inicial- Sergio de la Salud (2), Iker Serrano (2), Mikel Zabala (1), Iñigo Aldaba (-), Kauldi Odriozola (-), Xoan Manuel Ledo (1), Thomas Tesoriere (-).
Barça Lassa: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomás (5), Ariño (-), N’Guessan (4), Thiagus Petrus (1), Pálmarsson (3), Ludovic Fabregas (2) –set inicial- Mortensen (9), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), Aleix Gómez (3), Dolenec (2), Dika Mem (1), Duarte (1), Andersson (5), Moller (0).
Parcials: 0-3, 0-5, 1-7, 2-11, 5-15, 7-18 (Descans) 10-22, 12-25, 13-27, 18-33, 23-37 (Final).
Àrbitres: Goyo Muro San José i Rafael Alberto García Mosquera.