Bidasoa Irún – Barça Lassa: Últim esforç amb el títol en joc

Bidasoa Irún – Barça Lassa: Últim esforç amb el títol en joc

Després de la victòria contra l’Ademar de Lleó a les semifinals, el conjunt de Xavi Pascual disputa la final de la Copa Asobal a Lleida per tancar l’any 2018 de la millor manera possible

Després d’una primera part de temporada impecable, el Barça Lassa busca aquest diumenge posar la cirereta del pastís amb el títol de la Copa Asobal. Els blaugranes disputen la gran final a les 19 hores al Pavelló Barris Nord de Lleida contra el Bidasoa Irún, en el que serà l’últim partit de l’any 2018. La Copa donarà pas a l’aturada de les competicions de clubs per la disputa del Mundial de seleccions, i els culers volen tancar el primer tram de curs amb un nou títol.

El conjunt de Xavi Pascual va accedir a la final gràcies a una treballada victòria a les semifinals contra l’Abanca Ademar León de Rafa Guijosa. Els culers es van situar amb un bon avantatge ben aviat, però el rival no va baixar els braços en cap moment. Finalment, el 28-21 va donar el bitllet per a la final al Barça Lassa. Abans, el Bidasoa Irún s’havia imposat per 30-25 al Fraikin Granollers, evitant així una final catalana a Lleida.

Una final vintage

El conjunt basc és un clàssic de l’handbol espanyol, però feia 26 anys que no accedia a una final de la Copa Asobal. De fet, tot i l’hegemonia del Barça a la competició (amb 13 títols), serà la primera vegada que tots dos equips s’enfrontin en una final d’aquest torneig. Sí que ho havien fet en diverses ocasions en finals de la Copa del Rei, amb quatre títols per als catalans i un per als bascos entre les temporades 1982/83 i 1995/96. El Bidasoa Irún apareix al palmarès de la Copa Asobal amb un títol, guanyat la temporada 1992/93 contra el Teka Cantabria per 27-23.

En el duel de les semifinals, Xavi Pascual no va poder comptar amb Aleix Gómez a causa d’un procés víric. L’evolució de l’extrem de Sabadell marcarà la seva disponibilitat per a la final, i en cas de poder jugar el tècnic haurà de descartar un altre jugador per completar la llista de 16 jugadors que lluitin pel títol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut