Barça Lassa – Abanca Ademar León: Comença la defensa de la Copa Asobal

Els blaugranes, que han guanyat les últimes set edicions de la competició, volen tancar l’any aixecant el quart títol de la temporada, i hauran de superar el conjunt de Rafa Guijosa per ser a la final del diumenge

Arriba l’últim repte de l’any 2018 per al Barça Lassa. Després d’un primer tram de temporada impecable, els blaugranes afronten la Copa Asobal amb l’objectiu de sumar un nou títol, que seria el quart del curs. Amb una única derrota entre totes les competicions fins al moment, el conjunt de Xavi Pascual vol aixecar la Copa al pavelló Barris Nord de Lleida, i el primer obstacle a les semifinals serà l’Abanca Ademar León (18:00 hores, Esport3 web/LaLigaTV).

El conjunt lleonès posarà a prova el bon estat de forma dels blaugranes, que fa setmanes que van segellar la seva presència a la Copa Asobal com a líder invicte de la Lliga. El conjunt de Rafa Guijosa, per la seva banda, va haver d’esperar a l’última jornada de la primera volta. Tot i la derrota a Guadalajara, l’Ademar va certificar la tercera posició, per darrere del Bidasoa Irún i per davant del Fraikin Granollers, que disputen l’altra semifinal (16:00 hores).

Xavi Pascual compta amb la plantilla al complet -17 jugadors disponibles-, amb la novetat de Casper Mortensen, que es va perdre l’últim partit per un procés víric. Hores abans del partit el tècnic blaugrana haurà de descartar un dels seus homes per completar la llista de 16 jugadors que buscaran un triomf que els permeti disputar una nova final.

L’hegemonia blaugrana

Com és habitual en les darreres temporades, el Barça Lassa és el rival a batre per la resta d’equips en una competició curta. Els blaugranes, a més de ser els líders destacats de la Lliga Asobal, han aixecat la Copa en les darreres set edicions de manera consecutiva. Una hegemonia que els de Xavi Pascual buscaran allargar un any més, aquesta vegada a Lleida.

En l’únic precedent d’aquesta temporada contra l’Ademar de Lleó, al Palau Blaugrana, els culers es van imposar per 37-29. En roda de premsa, Xavi Pascual recordava els problemes que va plantejar l’equip de Rafa Guijosa en aquell duel, mentre que Raúl Entrerríos va destacar que són dos equips que es coneixen a la perfecció per haver-se enfrontat sovint en les darreres temporades. Al pavelló Barris Nord de Lleida, els dos equips buscaran un bitllet per a la final de la Copa Asobal.