FC Barcelona Lassa – THW Kiel: Esclat de joia (26-25)

En un partit emocionant, el Barça redueix les diferències en repetides ocasions per assolir un triomf vibrant amb un gol de Víctor Tomás a trenta segons del final

Emocionant, vibrant i treballada, molt treballada. Així ha arribat la segona victòria del FC Barcelona Lassa d’handbol a la Velux EHF Champions League, després de derrotar tot un Kiel amb coratge i sense abaixar mai els braços. Perquè els de Xavi Pascual s’han sobreposat a un inici contundent dels alemanys, que han dificultat el joc d’atac blaugrana, i en un final d’infart, després d’haver de reduït distàncies repetidament, s’han endut un triomf merescut per l'esforç fet. Víctor Tomás, a trenta segons per al final, ha fet el 26-25, i una gran defensa ha mantingut el resultat a favor dels culers per fer esclatar un Palau entregat als seus.

I això que el primer dominador ha estat el Kiel, veloç i letal a la contra, que ha fet mal als barcelonistes amb les seves transicions. Perquè, tot i que els de Xavi Pascual han aguantat bé el ritme dels alemanys durant els primers minuts del duel, gràcies en part a cinc aturades de Gonzalo Pérez de Vargas (6-7,  min 15), els visitants han aconseguit arribar amb una renda de tres gols al descans (10-13, min 30).

Gairebé sempre per davant a l’electrònic del Palau Blaugrana, i amb Duvnjak com a director del joc del Kiel, els visitants, a més, també han tingut en el seu porter Wolff un dels seus millors homes, amb més d’una desena d’aturades clau que han limitat el joc en atac d’un Barça que ha tingut problemes per crear espais.

Però, a poc a poc, i amb el pas dels minuts de la segona part, el Barça s’ha anat fent gran. El gol de Dika Mem abans del descans (10-13, min 29) i dues exclusions consecutives del Kiel han estat importants, ja que han permès al Barça empatar el partit per primera vegada en molts minuts (13-13, min 33), amb gols d’Entrerríos, Valero Rivera i Víctor Tomás i dues aturades d’un Gonzalo que ha tornat a ser determinant.

De fet, amb aquest 13-13, els de Pascual han estat a punt d’avançar-se, però Wolff ha endevinat la intenció en un llançament de Lazarov, fet que ha facilitat la resposta del Kiel, amb dos gols d’Ekberg i un de Duvnjak que han tornat a avançar els alemanys (13-16, min 38).

El Barça no es rendeix

Però el pas per vestidors ha estat clau per als de Xavi Pascual, que han sortit millor i han pogut frenar més els atacs dels visitants. Tant és així que un parcial de 3-1 (min 41), una aturada de Gonzalo (min 43) i un gol de Sorhaindo (min 44) han tornat a empatar el duel (19-19, min 44), mentre que un gol de Syprzak ha avançat per primera vegada el Barça (22-21, min 49).

L’aparició de Landin, i una mica de mala sort de cara a porteria, han fet tornar a reviure els fantasmes de la temporada anterior, quan el Barça va perdre el partit d’anada dels vuitens de final a Alemanya. Aquest cop, però, la feina i el treball han tingut la seva recompensa. El Barça ha aprofitat la sanció de dos minuts sobre Wiencek a 2.12 del final i Jallouz ha posat el 25-24 (min 58). Una victòria que ja no s’escaparia, ni tan sols en uns darrers 30 segons d’infart, en què Víctor Tomás ha fet el 26-25 i la defensa blaugrana ha deixat en res l’intent d’empat del Kiel. Així doncs, aquest cop sí, el que marxa amb un somriure d’orella a orella és el Barça Lassa.