De Dika Mem a Lluís Miracle, 78 blaugranes als Mundials d’handbol

De Dika Mem a Lluís Miracle, 78 blaugranes als Mundials d’handbol

Mem, N’Guessan, Valero Rivera i Andersson juguen el seu primer Mundial sota la disciplina blaugrana.

Amb vuit jugadors blaugrana classificats per als quarts de final –els cinc que juguen amb Espanya i els tres jugadors del Barça Lassa que ho fan amb França–, és moment per repassar quins han estat presents als Mundials mentre han vestit la samarreta blaugrana.

Miracle, el primer

Per trobar el primer blaugrana que va jugar un Campionat del Món cal anar fins a l’any 1958. A l'antiga República Democràtica Alemanya va tenir lloc el III Campionat del Món, i a les files de la selecció espanyola hi havia Lluís Miracle, jugador del FC Barcelona i autèntica estrella de l'handbol de l'època.

El davanter, segons la terminologia de l'època, va obrir un camí que han seguit 77 jugadors més.

Barrufet, el més mundialista

David Barrufet és el jugador del FC Barcelona d'handbol que més vegades ha participat en els Campionats del Món d'handbol mentre vestia la samarreta blaugrana. Va debutar precisament a Suècia, al Mundial que s'hi va disputar el 1993.

L’actual mànager esportiu de la secció d’handbol del FC Barcelona va estar, ininterrompudament, en totes les convocatòries de la selecció estatal fins al Mundial de Croàcia, disputat el 2009. L'excapità blaugrana ha jugat nou Campionats del Món.

Una llarga llista de cracs

Segueix Barrufet, amb cinc participacions, el capità blaugrana Víctor Tomás. Amb quatre Mundials mentre eren jugadors blaugrana trobem dos històrics de l'handbol blaugrana: Enric Masip i Eugeni Serrano. A més, l'exjugador Iker Romero també va jugar quatre Mundials mentre era jugador blaugrana. Jesper Noddesbo, Cedric Sorhaindo i Raúl Entrerríos completen la seva quarta participació en un Mundial mentre han estat jugadors blaugrana.

Amb tres participacions en els Mundials consten Antonio Carlos Ortega, Quico López Balcells, Fernando Hernández, Albert Rocas, Laszlo Nagy, Iñaki Urdangarin, Viran Morros, Kiril Lazarov i Juanín García. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut