FC Barcelona Lassa – THW Kiel: Classificats per a la Final Four de Colònia! (23-18)

Els blaugranes superen el conjunt alemany capgirant els dos gols de desavantatge de l’anada amb una gran defensa i un encertat Pérez de Vargas i disputaran la fase final

Exhibició blaugrana col·lectiva davant 7.083 espectadors que han permès viure un ambient immillorable al Palau Blaugrana. Els de Xavi Pascual han superat els dos gols d’avantatge de l’anada amb un partit molt seriós defensivament i amb encert ofensiu. El porter Gonzalo Pérez de Vargas ha fet un recital sota pals, i ha evitat qualsevol reacció del Kiel, i Valero Rivera ha estat l’home més destacat amb set gols (23-18). Amb aquest resultat, el Barça es classifica per a la Final Four de Colònia per sisena vegada en vuit edicions.

Inici vibrant de partit amb el Palau Blaugrana vestit per a les millors ocasions i l'equip demostrant una gran intensitat des del començament. El president Josep Maria Bartomeu tampoc s’ha volgut perdre el duel i ha donat suport als de Xavi Pascual. Els blaugranes necessitaven remuntar, i des del principi han establert, com a mínim, dos gols d’avantatge al marcador. Una alta efectivitat ofensiva, ajudada per una bona defensa, permetria als de Xavi Pascual començar a somiar amb la classificació per disputar la Final Four de Colònia. Tot i així, quedaven molts minuts per endavant, i els blaugranes no han abaixat la intensitat en cap moment.

Solidesa defensiva

Rivera completava una gran combinació del Barça amb una rosca espectacular (9-6) que suposava la màxima renda per als de Xavi Pascual. Els blaugranes han reduït el ritme del partit quan calia, i així han pogut agafar una renda de quatre dianes per afrontar els darrers cinc minuts de la primera meitat. Novament Rivera, autor de set gols, establaria per primera vegada un avantatge de quatre dianes aprofitant la superioritat numèrica (11-7).

Els blaugranes aconseguirien mantenir la renda de quatre i arribarien a tenir-ne cinc (13-8), amb un gran Pérez de Vargas sota pals. Els de Xavi Pascual han encaixat un gol al darrer segon de la primera meitat amb un llançament llunyà des de l'exterior. Tot i així, no treia mèrit als bons primers trenta minuts de joc culer (13-9).

Omnipresent Pérez de Vargas

El Kiel ha demostrat als primers minuts de la segona meitat que no posaria les coses fàcils, i ha aconseguit retallar un gol de diferència. Els barcelonistes, però, han tornat a augmentar la intensitat defensiva, i això els ha permès ampliar de nou la renda al marcador, amb la màxima per al Barça (16-11).

Tres grans aturades consecutives de Pérez de Vargas han evitat que els alemanys se situessin per sota dels quatre gols. El Barça ha sabut reaccionar en atac i, tot i el baix encert ofensiu dels dos conjunts, ha pogut mantenir una renda de cinc gols quan el conjunt alemany més intens es mostrava defensivament. El Kiel ha hagut de marcar amb llançaments des de l'exterior, si no s'ha trobat amb la resposta de Gonzalo, omnipresent.

El partit ha arribat amb un resultat de 21-17 als darrers cinc minuts. Un resultat que ha permès als blaugranes jugar amb el marcador a favor sense oblidar que el resultat era bo. El conjunt alemany s’ha situat a tres gols quan restaven tres minuts (21-18), però Noddesbo deixava de nou el Barça amb quatre de diferència, una diana molt celebrada pel Palau per la importància que tenia. Als darrers segons Pérez de Vargas ha aturat el llançament que ha permès el gol de Rivera, que establia el definitiu 23-18. Un resultat que permetia la remuntada i dóna el bitllet als blaugranes per a una nova Final Four.