Port Sagunt – FC Barcelona: L’esperit competitiu no s’atura (24-32)

Els de Xavi Pascual sumen el 118è triomf consecutiu a la Lliga Asobal en un duel ofensiu col·lectiu blaugrana

El Barça ha sortit victoriós de la pista del Port Sagunt després de guanyar per 24-32 i suma la victòria 118 a la Lliga Asobal. Liderats a l’inici del partit per Dika Mem, Valero Rivera i Noddesbo, els blaugranes han imposat la seva llei perquè el Barça, pacient i dominador, sempre ha anat per davant al marcador. Això sí, els porters tenien la seva dosi de protagonisme, perquè el resultat al descans marcava un ajustat 12-14, després de cinc minuts en què han destacat les defenses.

Xavi Pascual, que ja havia avisat a la prèvia que el duel seria complicat, no estava gens equivocat. I és que els blaugranes es reenganxaven a la competició després de l’aturada per compromisos de seleccions. Tot i que l’equip ja és campió de Lliga, no li ha faltat mai l’esperit competitiu impregnat en el seu ADN i ha buscat el triomf en tot moment.

Amplien l’avantatge

El pas pels vestidors ha fet sortir el Barça encara més intens sobre la pista i ha anat augmentant la diferència de gols fins als set. Victor Tomàs ha estat incisiu en aquest primer tram de la represa, i amb Antonio Garcia, Ariño i Noddesbo continuaven sotmetent el conjunt valencià, que veia com el Barça a poc a poc s’escapava al marcador i no es deixava sorprendre en cap moment.

Pérez de Vargas ha tornat a exhibir-se sota pals amb deu aturades, i el joc ofensiu blaugrana ha estat col·lectiu amb una efectivitat de cara a porteria per sobre del 76%. Intensos també en defensa, mai deixarien escapar l’avantatge, que al final s’ha acabat ampliant fins als vuit per segellar el triomf. Una victòria important per continuar amb la ratxa de triomfs a la Lliga Asobal i seguir amb pas ferm de cara a la preparació de la Final Four de Colònia del mes de juny.