FC Barcelona Lassa – IFK Kristianstad: Caràcter per sumar una soferta victòria (31-29)

Un parcial de 4-0 en el tram final, amb protagonisme per a Ristovski, Tomás i Dolenec, ha resultat ser decisiu per sumar el primer triomf en la fase de grups d’aquesta edició de la Champions

El FC Barcelona Lassa ja té el seu primer triomf europeu al sac. Ha costat lligar-lo, certament, però uns darrers quatre minuts de joc efectius, tant en els gols com en les aturades de Ristovski, han permès que els de Pascual s’emportin el premi que no van aconseguir en la primera jornada contra el Rhein-Neckar Löwen (31-31): la victòria. El Kristianstad suec no ho ha posat fàcil, malgrat que en la primera meitat el Barça ha tingut el control del 'tempo' del duel, però la velocitat impresa a la represa, de la qual Xavi Pascual ja va avisar, ha fet mal. Finalment, però, un parcial de 4-0 ha decantat la balança cap al cantó blaugrana, que ha decidit el triomf en l’últim minut (31-29).

Un resultat que la primera part del duel no feia preveure, ja que, després d’un inici igualat, en què el Kristianstad ha seguit el ritme dels blaugrana (3-3, min 3), el domini ha acabat sent una mica més per als de Xavi Pascual. I és que el Barça ha anat per davant en el marcador i ha controlat els primers 30 minuts, però no s’ha pogut despenjar. El 6-3 (min 9) ha estat la primera renda, però no ha estat fins al minut 27 quan Viran Morros ha pogut superar la barrera dels tres gols de diferència (15-11). Una de les explicacions d’aquest guió, i del fet que el Barça marxés al descans amb el 15-12, ha estat el gran encert mostrat pel porter visitant Larsson (40% d’encert en el primer temps), que s’ha convertit en l’heroi del Kristianstad amb 10 aturades, dues de penal, i ha neutralitzat el bon percentatge de Ristovski (37%). Així doncs, només mancava una mica més d’encert per fer que el Barça ampliés les diferències en el segon temps.

Problemes a la represa

Però no ha estat així, perquè després del descans s'ha trencat totalment amb el que s’havia viscut durant els primers 30 minuts. Un parcial d’1-5 -amb dos gols de Hallen- ho ha precipitat tot i ha permès que els suecs es posessin per davant en el marcador per primera vegada (16-17, min 38) i el Barça perdés aquest domini. A partir d’aquí, els visitants han implementat un alt ritme de joc i, mitjançant la velocitat de tots dos conjunts, s’ha viscut un intercanvi de cops constants, en què han sortit victoriosos els d’Ola Lindgren: 27-29, amb gol de Hallen, quan només restaven quatre minuts per al final.

Ristovski, Víctor Tomás... i Dolenec!

El Barça, però, no ha abaixat els braços i ha pogut capgirar aquesta adversa situació per endur-se un triomf molt suat i treballat, després d’un parcial final de 4-0. Per fer-ho, ha començat aprofitant una exclusió i, en dos minuts, ha aconseguit posar-se per davant amb dues aturades de Ristovski i tres gols consecutius de Víctor Tomás (30-20, min 28). Finalment, i per evitar que una darrera jugada visitant tornés a suposar un empat, Dolenec –quan faltaven 50 segons per al final- ha aconseguit ser efectiu i ha transformat el 31-29, resultat amb què els de Xavi Pascual han acabat sumant el seu primer triomf en aquesta fase de grups de la Champions.