FC Barcelona – Helvetia Anaitasuna: Victòria treballada al Palau (33-26)

El conjunt blaugrana se sobreposa a una primera part igualada i suma ja una dotzena de victòries a la Lliga... sis dies abans de viatjar a Kiel

El FC Barcelona ja en té una dotzena. Contra l’Helvetia Anaitasuna, al Palau Blaugrana, el conjunt de Carlos Ortega ha sumat la 12a victòria en les primeres 12 jornades de Lliga gràcies a una segona part en què ha deixat el partit vist per sentència. Wanne ha estat el més golejador, amb 8 dianes. Proper repte: una complicadíssima visita a Kiel dijous vinent.

Lleuger avantatge visitant

Es podia pensar que seria un partit plàcid pel Barça per la classificació d’uns i altres però el primer temps ha estat d’allò més igualat. De fet, els visitants han estat per davant la gran majoria de la mitja hora inicial. Un gran partit del seu porter, Marcos Cancio, ha propiciat que l’Anaitasuna visqués amb una diferència favorable de dos i tres gols.

El Barça, sense Cindric i sense Mem, no se sentia del tot còmode amb un ritme de partit lent i amb forces imprecisions. Només després d’un temps mort demanat per Carlos Ortega s’ha capgirat la truita, precisament en els minuts finals del primer temps. S’arribava a la mitja part amb un 17-16 després d’una sèrie d’aturades de Gonzalo Pérez de Vargas i una bona seqüència de gols de Richardson i Janc.

Sota control per al Barça

La segona meitat ha arrencat amb un parcial de 3-0 favorable al Barça. Ha estat, d’alguna manera, la confirmació de la millora culer vista en el tram final del primer temps. Els navarresos, que mai han perdut la cara al partit gràcies al seu porter Cancio, han resistit amb un desavantatge de tres o quatre gols fins el tram final, quan el duel s’ha trencat definitivament favorablement al conjunt de Carlos Ortega.

Al final, victòria dels culers per +7 (33-26), el que ha estat també la màxima diferència durant els 60 minuts de parit.

FC Barcelona, 33
Helvetia Anaitasuna, 26

FC Barcelona: Nielsen, N’Guessan (2), Wanne (8), Carlsbogard, Aleix Gómez (1),Petrus (1), Richardson (2), Fàbregas (2), Frade (4), Blaz Janc (5), Ariño (3), Langaro (2), Makuc (3), Parera, Pérez de Vargas

Helvetia Anaitasuna: Marcos Cancio, Gastón (2), Bazán (6), Meoki (4), Aitor García (2), Goñi (1), Chocarro (2), González (1), Redondo (1), Castro (2), Elustondo (3), Janeiro Soares (1), Bonanno (1), Bar

Parcials cada cinc minuts: 1-2, 4-4, 6-8, 10-12, 14-14, 17-16 (mitja part), 20-18, 22-20, 25-22, 28-23, 30-25, 33-26 (final)

Àrbitres: Lorena García Gil i Sebastián Fernández Molina